Домашние зарядные станции. Что выбрать: мобильные или стационарные?

Подробный обзор всех типов домашних зарядных станций. Мобильные и настенные зарядки, однофазные и трёхфазные. А также все требования к безопасной зарядке электромобиля или плагина. Безопасные зарядные станции для дома и офиса: https://wallbox.md

Коммерческая электричка для грузоперевозок BAIC EV5

Новый игрок на рынке фургонов для бизнеса! Со стоимостью эксплуатации 50 бань за один километр он вполне может занять своё место на рынке.

Безопасные зарядные станции для дома и офиса: https://wallbox.md 

Volkswagen id.3 - почти идеален, но...

Первый спроектированный с нуля электромобиль от Volkswagen наконец у нас на обзоре. Станет ли id.3 популярен на молдавских дорогах?

Безопасные зарядные станции для дома и офиса: https://wallbox.md 

Honda M-NV - доступный электрический кроссовер с хорошим запасом хода

"Чем дальше, тем лучше!", - так можно охарактеризовать развитие рынка электричек за последние пару лет. Мы получаем море удовольствия, когда когда на обзор попадается качественный электромобиль. Особенно, когда он доступен по цене широкому кругу людей. Одно дело - тестировать безусловно потрясающий Taycan, который могут позволить себе несколько человек в нашей стране, и совсем другое - крутую электрическую Honda, которую могут купить твои друзья.

Безопасные зарядные станции для дома и офиса: https://wallbox.md

Weltmeister EX5 - лучший электрический кроссовер по соотношению цена-качество?

Электрических кроссоверов в мире пока совсем не много - по пальцам можно пересчитать. И почти все стоят от 40 тысяч евро и выше. Мы протестировали китайский электро-кроссовер, который стоит вдвое дешевле и были приятно удивлены. Похоже, в скором времени эта модель станет одним из самых популярных электромобилей в Молдове. По крайней мере, в сегменте кроссоверов.

Безопасные зарядные станции для дома и офиса: https://wallbox.md

Tesla Model S после 10.000 км по Молдове. Мнение владельца.

Когда-то очень дорогой для нашего рынка электромобиль потихоньку становится всё доступнее на вторичном рынке. Что ждёт человека, купившего Model S с пробегом в Молдове рассказывает владелец такого авто.

Безопасные зарядные станции для дома и офиса: https://wallbox.md

Geely a creat primul automobil electric sub marca Zeekr

Noul brand complet electric al Geely - Zeekr - a început să livreze modelul lansat recent Zeekr 001 clienților din China.

Primele 50 de mașini au fost transmise clienților în octombrie la uzina Zeekr Intelligent Factory din Ningbo, iar numărul total al lunii a fost de 199. Nu pare prea mult, dar cunoscând capacitatea Geely, am putea vedea în curând mii de Zeekr 001 pe lună.

Specificațiile lui Zeekr 001 sunt destul de interesante, iar acest model este de fapt un test a ceea la ce este capabilă nouă platformă Geely Sustainable Electric Architecture (SEA).

Prețul Zeekr 001 începe de la 44.046 de dolari cu o baterie de 86 kWh și autonomie NEDC de 526 km. Este echipat cu un motor Nidec Ni200Ex cu capacitatea de 200 kW și accelerare la 100 km/h în 6,9 secunde.

Există, de asemenea, versiunea cu tracțiune integrală cu două motoare, două unități Ni200Ex și o baterie de 100 kWh, care dezvoltă o viteză de la 0 la 100 în 3,8 secunde. Potrivit producătorului, sistemul de baterii de 800V permite o încărcare rapidă de la 10% la 80% în 30 minute cu o putere de până la 360 kW.

Pentru Geely, brandul Zeekr ar putea fi un punct de cotitură în China, unde compania rămâne în urma altor producători locali în ceea ce privește vânzările de automobile electrice. În octombrie, compania (inclusiv mărcile Lynk & Co, dar excluzând Volvo și Polestar) a vândut doar 7.909 automobile cu baterii, inclusiv hibride, reprezentând doar 7% din volumul total.

Tesla - primul producător auto din istorie, care a atins o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari!

Dacă nu ați auzit încă vestea, valoarea Tesla a atins 1 trilion de dolari. Este una dintre puținele companii care au atins vreodată o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari și a făcut acest lucru în timp record. Mai mult decât atât, nu numai că a atins pentru scurt timp pragul de 1 trilion de dolari și apoi a căzut, ci, dimpotrivă, a atins această valoare, după care a continuat să crească.

Știam că Tesla este cel mai valoros producător auto din lume și așa a fost de ceva vreme. Acum, însă Tesla este și primul producător auto cu o cifră de afaceri de un trilion de dolari. Este interesant acest lucru, deoarece mai mulți producători auto există de mai mul timp, produc și vând mai multe mașini decât Tesla și nu pot atinge asemenea valori de cost ale companiei. Deci, prin ce se distinge Tesla de ceilalți?

Argumentul de bază că Tesla este atât de apreciată constă în faptul că este mai mult decât un simplu  producător auto. Tesla este o companie tehnologică, o companie de software, un lider în infrastructura de încărcare, o companie de energie și multe altele. Tesla a depășit provocări incredibile și a obținut un real succes ca producător auto global. El schimbă mai multe industrii simultan și aceasta nu este pe placul tuturor. Cu toate acestea, Tesla lucrează pentru a demonstra că imposibilul este posibil și capitalizarea sa de piață de un trilion de dolari - este doar una dintre dovezi în acest sens.

Germania: automobilele cu încărcare la priză au reprezintă 30% din vânzările totale de autoturisme noi în octombrie 2021

În Germania, a cincea cea mai mare piață de automobile din lume și cea mai mare din Europa, autoturismele electrice și plug-in-urile au reprezentat un total de 30,4% din vânzări în octombrie, de aproape 1,75 ori mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Producția de automobile electrice a crescut de peste 2 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, constituind 17,1%.

Ponderea benzinei a scăzut de la 42,1% cu un an în urmă la 36,2% în octombrie 2021. Ne putem aștepta ca curba de scădere a prețului benzinei să devină și mai pronunțată până la sfârșitul anului 2022.

* Această știre este prezentată Dvs. grație companiei Wallbox – producător de stații de încărcare inteligente de ultimă generație.

ID.5 – un nou crossover electric de la Volkswagen

Volkswagen a prezentat ID.5, un nou crossover electric care își extinde familia de automobile electrice. Noua mașină este o versiune coupe ID.4.

Ralf Brandstätter, CEO al mărcii Volkswagen:
„ID.5 este electric, sportiv și elegant. SUV Coupe-ul nostru premium cu propulsie complet electrică marchează o altă piatră de hotar în strategia noastră ACCELERATE. Oferă plăcerea de a conduce fără emisii de dioxid de carbon pentru un grup pretențios de clienți. Cu acest model intrăm într-un segment de piață complet nou.”

Dacă sunteți familiarizat cu designul ID.4, puteți fi ușor confuz, deoarece ID.5 arată aproape identic.

Chiar dacă are o nouă plăcuță de identificare, ID.5 este practic un ID.4 cu hayon în stil coupe. Dimensiunile generale sunt aproximativ aceleași.

Volkswagen a comentat designul: „În ciuda formei sale de tip Coupe, ID.5 oferă cu doar 12 mm mai puțin spațiu pentru cap pasagerilor din spate decât Volkswagen ID.4. Ampatamentul lung, de 2.766 mm, facilitează un spațiu interior comparabil cu cel al SUV-urilor din clasele superioare de vehicule. Portbagajul are o capacitate de încărcare de 549 de litri, iar materialele și asamblarea automobilului sunt de cea mai înaltă calitate.”

Modelul VW ID.5 Pro de nivel elementar va fi echipat cu un singur motor cu tracțiune spate de 174 CP și o baterie de 77 kWh, care va oferi o autonomie de peste 500 km. Ca și în cazul ID.4, va fi disponibilă varianta cu două motoare.

ID.5 va fi lansat pentru prima dată pe piața europeană anul viitor. Mai multe informații despre disponibilitate și prețuri, la nivel mondial, sunt așteptate în următoarele luni.


* Această știre este prezentată Dvs. grație companiei Wallbox – producător de stații de încărcare inteligente de ultimă generație.

Detalii tehnice despre Toyota bZ4X - primul crossover electric al companiei japoneze

Toyota a lansat noi informații despre viitorul său SUV electric 2022 bZ4X.

bZ4X este unul din două modele complet electrice pe care Toyota intenționează să le prezinte în curând. Aceasta va avea o baterie pe care Toyota garantează: bateria va păstra în continuare 90% din capacitatea inițială după 10 ani.

bZ4X utilizează o baterie de 71,4 kWh cu o autonomie de aproximativ 490 km, conform standardului WLTC pentru versiunea cu tracțiune față, care va fi, probabil, aproximativ 400 km conformitate standardului EPA. În kilowați-ore pe km, aceasta înseamnă că Toyota poate fi mai bună decât Volkswagen ID.4 și Ford Mustang Mach-E, dar mai slabă decât Tesla Model Y.

Încărcătorul AC este de numai 6,6 kW. Însă încărcătorul DC cu o capacitate de până la 150 kW este capabil să încarce baterie la 80% în doar 30 de minute.

bZ4X a fost construit pe platforma e-TNGA special concepută pentru vehicule electrice, dar nu pe o platformă comună cu modele cu combustie internă. În timp ce bZ4X la exterior este aproximativ de dimensiunea RAV4, Toyota declară că are mai mult spațiu pentru picioare în față și spate.

Accelerația la 100 km/h - 8,4 secunde pentru versiunea cu tracțiune față cu o capacitate de 201 CP sau 7,7 secunde pentru versiunea cu tracțiune integrală cu o capacitate de 215 CP. Pentru comparație: accelerarea Toyota RAV4 Prime este de 5,7 secunde la 100. Adică, în versiunea electrică, Toyota a pus accentul pe autonomie și nu pe caracteristici dinamice.

În ciuda prezenței unei pompe de căldură care ajută la economisirea consumului bateriei pe vreme rece, Toyota a mers și mai departe, și a inventat "încălzirea radială". Această idee a fost dezvoltată ani de zile. Sistemul care utilizează o folie integrată în jurul cabinei ajută la economisirea a până la 20% din energia necesară pentru încălzirea automobilului.

bZ4X cu un singur motor - tracțiune față. Deși știm că bZ4X va oferi versiuni cu tracțiune integrală cu două motoare. Automobilul folosește elementele de comandă de la Subaru X-Mode, care vizează terenuri off-road, pentru tracțiune integrală cu două motoare.

Volanul "yoke". Da, ca la Tesla! Toyota îl numește "volan în formă unică" care se rotește la 150 de grade de la capăt până la capăt, fără a fi nevoie de mișcat mâinile la mijlocul manevrei. Toyota descrie sistemul ca fiind "reducând semnificativ sarcina șoferului la virarea de 180 de grade".

Toyota reglează independent cuplul direcției în funcție de unghiul de rotație.

Toyota spune că folosește o interfață de nivel nou și actualizări wireless, precum și navigația cloud, care va include informații despre trafic, disponibilitatea locurilor de parcare și a stațiilor de încărcare. Datorită recunoașterii vocale avansate, puteți controla ștergătoarele și controlul climei cu ajutorul vocii. De asemenea, este disponibil un sistem de chei digitale pe telefon, care permite să partajați "cheia" cu prietenii și familia, dacă este necesar.

Toyota declară că panourile solare de pe încărcă bateria de tracțiune, restabilind încărcarea atunci când mașina este parcată la soare și pot genera un "echivalent de energie electrică" de aproximativ 1.700 km pe an.

Panoul de instrumente este moale. Aceasta este una dintre inovațiile de design pe care Toyota le-a subliniat și bănuim că ar poate ajuta la absorbția zgomotului de frecvență înaltă din habitaclu.

bZ4X va include funcția "Advanced Park", care este probabil similară cu cea oferită în sedanul hibrid de lux Lexus LS 500h, dar cu posibilitatea de control de la distanță.

Toyota declară că bZ4X poate fi folosit ca o centrală electrică mobilă, furnizând energie electrică caselor și echipamentele de uz casnic în timpul dezastrelor naturale sau al penelor de curent.

* Această știre este prezentată Dvs. grație companiei Wallbox – producător de stații de încărcare inteligente de ultimă generație.

Электрический грузопассажирский Kangoo 33 kWh - рабочий тазик для мастеров и фермеров

История о том, как мы перевозили бочку вина на электрическом пирожке.

Безопасные зарядные станции для дома и офиса: https://wallbox.md

Tenismenul profesionist Rafael Nadal va promova automobilele electrice

Rafael Nadal a primit gratuit un Kia EV6 nou-nouț, care i-a fost înmânat de către producătorul auto sud-coreean, ca parte a unui contract de sponsorizare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ceremonii de înmânare la Academia Rafa Nadal. Rafa va lucra pentru promovarea automobilelor electrice și va inspira oamenii să le cumpere.

De-a lungul carierei sale Nadal a câștigat premii în valoare de 64 milioane dolari. De fapt, putea cumpăra orice mașină de pe planetă, însă ca mașină de zi cu zi a ales crossoverul electric personalizat - Kia EV6 GT-Line. Kia a oferit mașina în baza unui acord potrivit căruia se angajează să "extindă utilizarea automobilelor electrice în viața personală și profesională" și "să-i încurajeze pe alții să cumpere automobile electrice".

Kia a început să-l sponsorizeze pe Nadal în 2004 și nu este un secret faptul că tenismenii mult timp au apărat marca. Ultimul program de sponsorizare a început în vara anului 2020 și va dura cinci ani. Profesionistul tenisului va folosi activ crossoverul EV6 în țara sa natală și va primi, de asemenea, automobile electrice similare pentru a fi utilizate la turneele importante de tenis din alte țări.

Nadal și-a exprimat interesul de a schimba toate automobilele utilizate la Academia Rafa Nadal cu automobile electrice.

Un nou studiu arată că bateriile fabricate din litiu reciclat sunt la fel de bune ca și bateriile noi

Yan Wang, profesor de inginerie mecanică la Institutul Politehnic Worcester și un grup de cercetători de la United States Advanced Battery Consortium (USABC) au realizat acest studiu. Acesta arată că bateriile litiu-ion reciclate nu sunt inferioare bateriilor noi, fabricate din materiale nou extrase și chiar mai bune decât ele!

În general, oamenii au impresia că materialul reciclat din bateriile deja folosite nu este la fel de bun ca materialul primar. Producătorii de baterii încă ezită să folosească litiu reciclat în bateriile lor.

În cadrul studiului, echipa a demonstrat că catozii NMC111 reciclați depășesc, de fapt, pe cele noi, atât în ​​ceea ce privește viteza de încărcare, cât și după numărul de cicluri.

Inginerii au efectuat majoritatea testelor folosind un protocol dezvoltat de USABC care îndeplinește obiectivele viabilității comerciale ale automobilelor electrice. Rezultatele au demonstrat că materialele catodice reciclate sunt o alternativă viabilă materialelor primare.

Compania Battery Solutions a precizat că aproximativ 3 miliarde de baterii sunt aruncate anual de către americani. Aici sunt incluse toate tipurile de baterii, nu doar cele cu litiu.

Până în prezent, companiile producătoare de baterii se comportă ca niște snobi, privind “de sus” la materialele reciclate, ceea ce pare o idioție în lumina situației climatice actuale. Ce este bun în bateriile noi dacă vom muri cu toții din cauza dezastrelor climatice?


* Această știre este prezentată Dvs. grație companiei Wallbox – producător de stații de încărcare inteligente de ultimă generație.

Adaptorul oficial Tesla de la Supercharger la CCS1 deja a apărut în vânzare

În cele din urmă, Elon și-a dat seama că cumpărătorii Tesla importă adesea mașini din alte țări și acasă se confruntă cu problema diferitor standarde de încărcare. Tesla a lansat oficial un adaptor care permite încărcarea pe CCS Combo 1 a proprietarilor de Tesla cu conectorul Supercharger "european".

Adaptorul este deja în vânzare în Coreea de Sud și va fi disponibil în curând în SUA. Costă 255 de dolari și, potrivit site-ului Tesla, permite încărcarea până la 500 V și până la 300 A, ceea ce înseamnă că puterea maximă este limitată la 150 kW. În acest moment adaptorul funcționează numai cu Model 3 și Model Y, dar se pare că acest lucru este o chestiune de timp.

Arată destul de compact mai ales în comparație cu adaptorul CHAdeMO.

"Ei bine, avem nevoie de ea?" - vă întrebați. Nouă, celor din Europa, dimpotrivă, avem nevoie de un adaptor de la standardul american CCS1 la Supercharger european. Vestea bună este că Tesla a declarat că aceasta este doar prima parte a planului. Partea a doua va fi lansarea adaptorului pentru vehiculele electrice cu încărcătorul CCS1, ceea ce va permite încărcarea de la Tesla Supercharger. Deci, foarte curând, problema principală a "americanelor" va intra în trecut.

Automobil electric pentru afaceri - este profitabil acest lucru?

Este o idee bună – un automobil electric corporativ? Am vizitat mai multe companii moldovenești care utilizează în mod activ automobile electrice din parcul lor auto. În acest videoclip, vă vom povesti ce cred conducătorii acestor companii, precum și șoferii lor despre avantajele și dezavantajele utilizării automobilelor electrice pentru afaceri.

Honda HR-V în varianta complet electrică intră pe piața chineză

Acesta va apărea în vânzare în primăvara anului 2022 sub numele de Honda e:NS1 și e:NP1 produs de Dongfeng Honda și, respectiv, GAC Honda.

În esență, este aceeași mașină, dar vor fi produse la uzine diferite de două întreprinderi mixte locale: Dongfeng Honda si GAC Honda. Aceste crossovere electrice subcompacte sunt evident legate de modelul cu motor cu ardere internă vândute în alte părți ale lumii ca HR-V sau Vezel.

Comparativ cu Honda HR-V e:HEV Hybrid, automobilele electrice NS1 și NP1 arata puțin diferit datorită grilei închise a radiatorului care găzduiește portul de încărcare din spatele logoului Honda și a unui spoiler suplimentar sub lunetă.

Toate celelalte elemente ale exteriorului sunt aproape identice. În ceea ce privește interiorul, acesta arată mai modern decât cel al HR-V, datorită adăugării unui ecran HD central de 15,2 inchi și a unui cluster digital LCD de 10,25 inchi.

Honda e: NS1 este echipat cu un motor electric frontal cu o capacitate de 150 kW (201 CP), ceea ce este suficient pentru a atinge o viteza maximă de 150 km/h. Motorul este alimentat de o baterie cu o capacitate de 68,8 kWh, oferind o autonomie (NEDC) de peste 500 de kilometri.

Nu este clar dacă Honda va oferi HR-V în varianta integral electrică în afara Chinei.

Geely prezintă automobilul electric Geometry la $ 9000 cu tehnologia de înlocuire a bateriei Battery Swap

Producătorul auto chinez Geely Auto (compania mamă a VOLVO) a prezentat recent o nouă mașină electrică pentru piața internă chineză, care va costa doar 9200 de dolari.

În același timp, bateria automobilului poate să nu fie încărcată, ci înlocuită în câteva minute în stații speciale Battery Swap.

Geometry EX3 este cel mai recent model de la marca complet electrică Geely Geometry. Crossover-ul cu cinci locuri are aproximativ aceeași înălțime și lățime ca actuala HONDA HR-V, dar semnificativ mai scurt.

Potrivit Geely, bateria reîncărcabilă de 37,2 kW / h oferă o autonomie de 320 km ca parte a ciclului de testare NEDC. Încărcarea rapidă cu DC oferă o încărcare de 80% în mai puțin de 30 de minute.

Sistemul de propulsie este asigurat de un motor electric cu o capacitate de 70 kW (93,8 cai putere).

Astfel de mașini, precum Geometry EX3 arată că automobilele eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil sunt nu numai printre cele cu combustie internă.

Potrivit unui raport recent de la Reuters, Geely intenționează, de asemenea, să construiască 5.000 stații de schimbare a bateriilor în China până în 2025. Acest lucru ar permite Geely să depășească NIO, care are deja o rețea semnificativă de astfel de stații. Până în 2025, NIO intenționează să pună în funcțiune 4000 stații.

Statistica vânzărilor automobilelor electrice și plug-in în lume de la începutul anului: perioada ianuarie-august 2021

În luna august 2021 înmatriculările globale a automobilelor electrice și plug-in au crescut cu 114% comparativ cu luna august 2020, ajungând la 516.000 unități (adică 7,7% din ponderea totală a pieței auto). Din acestea 71% sunt automobile complet electrice (BEV). În total au fost înregistrate aproximativ 365.000 de BEV-uri sau 5,4% din totalul pieței auto.

Luând în considerație că de la începutul anului numărul de automobile electrice și plug-in-uri vândute la nivel mondial a ajuns la 3,5 milioane (cu o cotă record de 6,6%), și cunoscând că în mod tradițional vânzările în ultimele luni ale anului sunt bune, ne așteptăm la vânzarea a 7 milioane de unități până la sfârșitul anului. Pentru comparație: în 2020, doar 3,1 milioane au fost vândute. Nu-i rău, ținând cont de deficitul actual de cipuri, nu?