Recenzie Tesla Model 3 Long Range în condiții de iarnă

În sfârșit, în cele din urmă am finalizat acest proiect! Ilona este gata și pleacă în prima ei călătorie. Pe parcursul acestei recenzii, am mers la Bălți și am intervievat un abonat care deține aceeași mașină de mai bine de un an. Și, în același timp, am verificat parcursul real al Model 3 la o temperatură de -13 grade.

Partener oficial - cea mai mare rețea de stații de încărcare din țară EV Point Moldova

Elon Musk oferă 100 milioane USD - tehnologiei de captare a carbonului

Directorul general Tesla, Elon Musk, a anunțat că va dona 100 milioane USD ca premiu, pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului.

Captarea carbonului, denumită și captarea și stocarea carbonului (CCS), implică captarea dioxidului de carbon (CO2) și legarea acestuia pentru a preveni scurgerea acestuia în aer. Acest concept a fost propus ca o potențială soluție pentru încetinirea schimbărilor climatice. Cu toate acestea, tehnologiile actuale de captare a carbonului sunt adesea ineficiente și măresc  costul de producere a energiei, făcând-o necompetitivă.

Elon Musk a anunțat un plan de încurajare a dezvoltării tehnologiei de captare a carbonului, oferind un premiu de 100  milioane USD pentru „cea mai bună captare a carbonului”.

Ce legătură are aceasta  cu planul Tesla?

Anterior, Musk a declarat că misiunea Tesla  - este de a accelera apariția transportului electric și a energiei regenerabile pentru a soluționa problema schimbării climatice. La o conferință în cadrul Acordului de la Paris, directorul general Tesla, a numit emisiile atmosferice a cantităților mari de CO2 „cel mai stupid experiment din istorie”. El a explicat că, din cauza cantității limitate a combustibililor fosili, umanitatea va trebui în cele din urmă să treacă la surse regenerabile de energie.

Furgon electric: conceptul Nissan e-NV200 Winter Camper

Conceptul Nissan e-NV200 Winter Camper, demonstrează cum un  furgon electric poate fi transformat într-o locuință departe de casă. Furgonul modificat este echipat cu o baterie de 220V pentru alimentarea accesoriilor de bord, care poate fi încărcat cu ajutorul unui panou solar montat pe acoperișul acestuia. În interior există un frigider, pat pliant, termopane. Conceptul de asemenea dispune de o versiune redusă a unei bucătăriei de câmp, pe care Rivian a confirmat-o deja ca opțiune pentru pick-up-ul electric R1T.

Pentru a facilita accesul la camping, Nissan a adăugat anvelope off-road, proiectoare și clapete de noroi. Practic, e-NV200 este un furgon NV200 cu o transmisie Nissan Leaf.

Ca răspuns la cererea așteptată, micii și marii producătorii dezvoltă furgoane electrice pentru Statele Unite. Ford Transit de asemenea va primi opțiunea electrică. General Motors lansează, în general, o  întreagă direcție  de parcuri comerciale electrice, completată cu un furgon electric special dotat cu sistem de paleți .

Incărcarea completă va fi posibilă în doar 5 minute

Start-up-ul israelian StoreDot a promis de mult „Sfântul Graal” al tehnologiei bateriilor: o baterie care poate fi încărcacă în timp similar ca durată cu cel a alimentării unui automobil cu benzină.

La moment Start-up-ul livrează primele modele ale bateriilor Litiu-Ion cu așa-numita „încărcare în 5 minute”. Potrivit unui comunicat de presă StoreDot, modelele au fost produse pentru a demonstra tehnologia potențialilor parteneri din industrie, inclusiv producătorilor auto și celor de baterii. Așadar, nu vă așteptați să vedeți încă aceste elemente în producerea vehiculelor electrice.

StoreDot pentru prima dată a discutat despre planurile de încărcare rapidă a bateriilor pentru vehiculele electrice încă în 2015, și la moment este susținut de British Petroleum. În componența bateriilor - StoreDot utilizează o compoziție chimică de Litiu-Ion, care este prezentă în toate bateriile moderne ale vehiculelor electrice. Potrivit unei declarații, compoziția chimică înlocuiește grafitul din anod cu „nanoparticule drept semiconductori, pentru ca ionii să treacă mai repede”.

 

Mulți producători auto aspiră la încărcarea rapidă în 10 minute a viitoarelor vehicule electrice, în timp ce Toshiba a comunicat că în curând va fi posibilă încărcarea în 6 minute. Producătorul auto chinez Nio recurge la o altă strategie: schimbarea opțională a bateriei, încărcarea completă a bateriei în doar 3 minute pentru cei ce se grăbesc cu adevărat.

Dar, cum ne demonstrează realitatea, necesitatea unei încărcări atât de rapide poate fi o nișă relativ mică. Un studiu realizat în 2020, a constatat că o încărcare de 31 de minute și o autonomie de 291 de mile, la un preț de bază de 36.000 USD - este un moment global decisiv pentru implementarea în masă a vehiculelor electrice.

Versiunea de bază a Porsche Taycan de 81.250 USD

Compania Porsche a anunțat despre disponibilitatea versiunii de bază, cu tracțiune pe spate a vehiculului electric Taycan pentru Statele Unite. Modelul Taycan - tracțiunea pe spate costă 81.250 USD, dotat cu o baterie Performance de 79,2 kW/h sau 87.030 USD cu o baterie Performance Plus de 93,4 kW/h.

Potențialii cumpărători ai modelului Taycan sunt eligibili pentru creditul federal fiscal în sumă de 7.500 USD, astfel încât prețul real pentru aceștia este de 73.750 USD, ceea ce constituie cu 3.000 USD mai mult față de modelul Tesla S, deoarece cumpărătorii Tesla la moment nu sunt eligibili pentru a accesa creditul. Modelul Taycan - folosește aceeași cutie de viteze cu două trepte instalată în puntea spate ce permite în prima treaptă - o accelerare mai puternicăde pe loc, în timp ce treapta a doua este folosită pentru rularea la viteze maxime.

„Economicul” Taycan are o putere de 402 CP, iar versiunea Performance Battery Plus - 469 CP. Bateria de bază se încarcă la un nivel net mai jos, de 225 kW comparativ cu 270 kW, cu toate că capacitatea este mai mică, aceasta necesită aceeași perioadă de încărcare de 22,5 minute de la 5% la 80%.

Cu orice baterie, modelul Taycan oficial poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde.

Alte caracteristici pe care Porsche le-a dezvăluit pentru modelul Taycan 2021, includ compatibilitatea cu Apple CarPlay și Apple Music și o funcție nouă “Function on Demand” care va permite să achiziționați funcții noi, prin rețea fără fir (WI-FI).

Mercedes a dezvăluit caracteristicile modelului de serie EQA de 47.500 €

Mercedes-Benz a prezentat versiunea de serie a EQA, un nou SUV electric, care se alătură gamei electrice EQ a producătorului auto german. Mașina electrică are o autonomie de 425 km (WLTP), prețul începe de la 46.000 USD. Încă în anul 2017, Mercedes-Benz a prezentat conceptul EQA la Salonul Auto de la Frankfurt. Atunci, acesta era un hatchback compact.

Anul trecut, Mercedes-Benz și-a schimbat strategia față de EQA și a transformat automobilul într-un crossover electric. Acum, cînd a fost lansată versiunea de serie, producătorul german confirmă că acesta este un mic SUV / crossover, comparabil cu seria GLA din gama Mercedes-Benz. Automobilul este dotat cu o baterie de 66,5 kW/h. Bateria EQA transmite putere motorului de 140 kW cu tracțiune față, care poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde.

Interesant este faptul că compania declară, că se va concentra mai mult pe eficiență, decât pe baterii mari, pentru a oferi o autonomie mai mare. Mercedes-Benz a anunțat astăzi prețul doar în Germania pentru EQA, care va începe de la 47.540,50 €. Livrarea Mercedes-Benz EQA se așteaptă să înceapă la sfârșitul acestui an.

Vânzările Renault de vehicule electrice au atins un nou record

Model de mașină electrică cel mai popular din Moldova, Renault ZOE stabilește noi recorduri în Europa. Numai în decembrie 2020 au fost vândute 21.504 de vehicule complet electrice (cu 206% mai mult decât anul trecut). Renault ZOE în mod previzibil a devenit cea mai bine vândută mașină electrică în 2020 - aproximativ 100 de mii de mașini vândute.

În total Renault a vândut aproximativ 118.900 de vehicule complet electrice în întreaga lume în 2020, inclusiv -115.888 în Europa, dublu față de 2019.  Cota de piață a vehiculelor electrice Renault constituie 6,7% în lume și 11% în Europa.

Peste jumătate din vânzările Toyota în anul 2020 au fost automobile hibride

Grupul Toyota (mărcile Toyota și Lexus) anunță vânzări relativ înalte în Europa. Cu toate acestea, în timp ce alți producători, cresc în mod constant vânzările de vehicule plug-in, Toyota a vândut foarte puține plug-in-uri. În schimb volumul total de vânzări de mașini hibrid reprezintă 53%. În anul 2020, Toyota și Lexus împreună au vândut 993.113 automobile în Europa, dintre care – 529.024 vehicule  hibrid.

Vânzările Toyota Prius Plug-in Hybrid (Prius Prime) au constitiut în Europa doar 2.207 unități (0,24% din totalul vânzărilor auto ale Toyota). Cu toate acestea, anul 2021 se preconizează a fi unul decisiv pentru compania japoneză datorită lansării mai multor modele noi: Toyota RAV4 Prime, furgonului Toyota Proace Electric și crossover-ul electric Lexus UX 300e.

Tesla a publicat un video despre producerea bateriei 4680

Tesla a lansat un nou video despre producerea bateriei 4680 în Fremont, statul California.

La Battery Day din septembrie 2020, Tesla a prezentat noua sa baterie revoluționară 4680 și a povestit despre modul în care intenționează să o producă. Anterior, compania s-a bazat întotdeauna pe furnizori externi precum Panasonic pentru a produce baterii pentru vehiculele sale electrice. Dar pentru a reduce cheltuielile, Tesla a trebuit să dezvolte noi procese de producere și să regândească producerea de elemente a bateriilor. Prezentând noile sale elemente, Tesla a declarat că va crește energia de cinci ori și puterea de șase ori, reducând în același timp costul  kilowatt-oră cu aproximativ în jumătate.

Primul lot de Skoda Enyaq iV a fost livrată clienților

Producția acestui model interesant a început în noiembrie la uzina principală Skoda din Mlada- Boleslav, în Republica Cehă anul trecut.

Primele 600 de vehicule electrice Enyaq au fost livrate înainte de noul an. Amintim, că crossover-ul Enyaq iV este construit pe platforma MEB de la Volkswagen ID.4. Experții consideră că acest model ar putea exploda piața crossover-urilor electrice din Europa, datorită raportului de succes preț-calitate.

Legendarul Renault 5 se va renaște ca o mașină electrică

Originalul Renault 5 a fost lansat în 1972 ca un automobil modest clasa econom, dar în baza lui a fost creat încărcatul R5 Turbo, creat pentru Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Renăscutul Renault 5 va fi complet electric. Stilul este cu siguranță inspirat datorită moștenirii modelului R5 Turbo, inclusiv elementelor precum arcurile roților pătrate care amintesc de mașinile WRC. Cu toate acestea, logo-ul Renault inscripționat pe bara de protecție față, este o notă modernă care atrage atenția asupra lipsei unei grile de pe acest vehicul electric.

Această mașină ar putea concura serios cu Zoe, care este deja la mare căutare, precum și cu Honda E și Fiat 500e a doua generație.

Renault intenționează să lanseze 7 vehicule electrice noi până în 2025.

Volkswagen ID.4 iernează nu rău

Datorită preîncălzirii habitaclului și a bateriei, încălzirii scaunelor și volanului, parbrizului încălzit și tracțiunii integrale, ID.4 funcționează excelent iarna. Vehiculele electrice moderne pot face față vremii reci. În mașinile care funcționează cu combustibili fosili, de obicei o treime din combustibilul ars, merge la încălzirea motorului, o parte din căldura căruia poate fi utilizată pentru încălzirea habitaclului. Într-o mașină electrică, unde eficiența motorului poate ajunge la 95%, nu există energie suplimentară care ar putea fi utilizată pentru controlul microclimatului din habitaclu. Pornirea încălzirii va reduce autonomia vehiculului, în special la temperaturi foarte reci. La vehiculele electrice, consumul de energie crește deoarece încălzirea consumă o cantitate relativ mare de energie în comparație cu conducerea, mai ales în comparație cu conducerea lentă pe zăpadă.

Volkswagen propune limitarea consumului energiei termice din contul preîncălzirii (folosind aplicația mobilă Volkswagen Car-Net), astfel încât călătoria să înceapă la temperatura dorită, folosind energia electrică de la stația de încărcare (bateria va fi încărcată). Pe lângă aceste caracteristici, ID.4 are și un încălzitor electric rezistiv ca parte a sistemului automat de climatizare Climatronic, care este preconizat să se încălzească rapid, spre deosebire de încălzitoarele tradiționale din mașinile cu motoare cu ardere internă, care uneori pot sufla aer rece în timp ce motorul se încălzește.

Se preconizează, că primele livrări ale tracțiunii pe spate ID.4 către clienții din SUA vor începe în decurs de câteva săptămâni. Următoarea versiune mai performantă cu tracțiune integrală va fi și mai potrivită pentru iarnă. Pe lângă tracțiunea integrală, el deasemenea va primi și un parbriz încălzit.

Poze spion ale noului crossover electric KIA

Anul trecut, oricât de haotic nu ar fi fost, a devenit decisiv pentru vehiculele electrice. Principalii producători auto continuă să-l urmeze pe Tesla către un viitor electric, iar Kia nu este o excepție. Compania lucrează la noul său crossover complet electric, iar noile poze spion arată că dezvoltarea crossover-ului continuă.

Există încă puține detalii despre noul vehicul electric. Noul vehicul electric va utiliza platforma modulară Hyundai Electric-Global Modular Platform (E-GMP), care ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ 500 km. Încărcarea rapidă va fi realizată în 20 de minute. Platforma de asemenea, va sta la baza viitorului Hyundai Ioniq 5. Caracteristicile de putere și performanță rămân necunoscute.

Noul crossover Kia EV, probabil, va avea scopul de a lua o bucată din tortul Tesla Model 3, deoarece cele două au fost observate împreună. Kia intenționează să lanseze șapte vehicule electrice noi până în 2027. Teaser-ul din septembrie  a anului trecut a arătat că sunt posibile cel puțin trei crossover-uri. În următorii câțiva ani, compania Kia va investi în vehicule electrice, în stații de încărcare și service-centre pentru vehicule electrice în întreaga lume.

Toyota amendată cu 180 de milioane de dolari pentru nerespectarea legii Privind Protejarea Calității Aerului.

Agentia pentru protectia mediului a SUA a anunțat că a amendat compania Toyota, pentru încălcarea regulilor de raportare în temeiul Legii privind Protejarea Calității Aerului.

Citat din comunicatul de presă: „Toyota a închis ochii la nerespectarea cerințelor, nereușind să-și îndeplinească în mod adecvat obligațiile de raportare. Acțiunile Toyota au subminat sistemul EPA și, probabil au dus la întârzierea sau prevenirea rechemării producției, legate de emisii, ceea ce a adus companiei Toyota un  beneficiu financiar și au sporit emisiile de poluanți atmosferici. ”

Toyota a fost de acord cu amenda de 180 de milioane de dolari, precum și cu un ordin de consimțământ pentru soluționarea plângerii. Departamentul de Justiție al SUA, afirmă că este „cea mai mare amendă civilă pentru încălcarea cerințelor EPA privind raportarea emisiilor”.

Procurorul în funcție al SUA pentru zona sudică a New York-ului, Audrey Strauss, scrie: „Timp de zece ani (2005-2015), Toyota nu a comunicat EPA informații obligatorii cu privire la potențialele defecte ale vehiculelor sale.” Legea privind Protejarea Calității Aerului, impune producătorilor de automobile să raporteze la EPA dacă 25 sau mai mult din automobilele sale, au același defect legat de controlul emisiilor. Timp de 10 ani Toyota nu a îndeplinit cerințele și a reținut completarea a aproximativ 78 de rapoarte. Documentul complet al Departamentului de Justiție al SUA și EPA poate fi găsit la linkul de mai jos:

https://www.justice.gov/opa/pr/toyota-motor-company-pay-180-million-settlement-decade-long-noncompliance-clean-air-act

Vehicul electric chinezesc BAIC EU5 - merită cumpărat?

BAIC EU5, prima mașină electrică chineză importată oficial în Moldova, a venit la recenzia noastră. L-am condus de dimineață până seara câteva zile. Am descărcat bateria la zero de două ori și am aflat rezerva de putere reală în condițiile iernii moldovenești. Ca întotdeauna, o recenzie sinceră cu toate neajunsurile pe care am reușit să le găsim.

Cele mai vandute automobile electrice din lume

Vrei sa stii cate automobile electrice sant in lume ( si de care anume) vandute pe tot parcursul producerii lor? Simplu!

 

Știrile lumii vehiculelor electrice

Toate cele mai importante și interesante din lumea EV în ultimele 2 săptămâni

S-a găsit rețeta „mașinii electrice ideale”

S-a găsit rețeta „mașinii electrice ideale”.

Cum să aduci o mașină accidentată cu baterie din SUA și să o restaurezi în Moldova

îți spunem în detaliu despre toate etapele: selecție, cumpărare la licitație, plată, livrare, vămuire, reparație.
Vă mulțumim pentru ajutor la colectarea informațiilor pentru pregătirea materialelor video USAuto Sales Moldova și Autohaus