Tesla Model S Plaid  a stabilit un nou record pe 1/4 mile: 9,23 secunde

Tesla Model S Plaid recent a stabilit un nou record la distanța de un sfert de milă printre toate automobilele de serie. Recordul oficial a fost stabilit pe 11 mai 2021 la clubul auto Famoso Raceway din Bakersfield - patru ore distanță spre sud de uzina Tesla din Fremont. Midnight Silver Model S Plaid...

Cele mai ușoare și mai grele mașini electrice – clasamentul modelelor după greutate

Astăzi vom atrage atenția la greutatea mașinilor electrice, care de obicei sunt mult mai grele decât automobilele tradiționale din cauza bateriei - elementul cel mai greu al vehiculului electric. Cea mai grea mașină din listă este limuzina de lux  - Mercedes-Benz EQV, care cântărește aproape 3 tone. Pe locul doi se clasează Audi E-Tron 55 - SUV cu o greutate 2720 kg, urmat din nou de Mercedes, dar deja off-road-ul - Mercedes-Benz EQC cântărind 2620 kg.

În general, mai mult de o treime din vehicule electrice în lista cântăresc mai mult de 2000 kg,  astfel greutatea medie a tuturor modelelor este de 1940 kg. Există doar 7 modele sub 1500 kg, în timp ce mai mult de jumătate din modelele de la 1500 la 2000 kg. Aceasta este o problemă mare pentru vehiculele electrice, pentru că cu cât este mai grea mașina, cu atât mai mică este eficacitatea acesteia afectând direct autonomia sa. În plus, mașina devine mai scumpă, deoarece trebuie să fie echipată cu frâne, suspensii, roți și anvelope mai puternice pentru a face față acestei greutăți. În general o mașină mai grea, de asemenea, este mai puțin ecologică.