Până în 2027, automobilele electrice în Europa vor fi mai ieftine decât automobilele convenționale

Recent, agenția Transport & Environment a solicitat Bloomberg New Energy Finance să studieze piața automobilelor electrice ușoare în Europa pentru a determina când vor deveni mai ieftin de fabricat decât vehiculele convenționale cu benzină. Răspunsul BNEF este că 2027 este anul...

Vehiculele electrice au costuri de întreținere planificate cu 40% mai mici, comparativ cu automobilele pe benzină

Automobilele electrice sunt mai simple decât automobilele cu combustie internă sau hibride, ceea ce duce la costuri mai mici de întreținere. Acest lucru este confirmat de raportul Biroului pentru Eficiență Energetică și Energie Regenerabilă a Departamentului pentru Energie al SUA.

Conform datelor, motoarele cu combustie internă (ICE) în SUA necesită în medie 0,101 USD  cost estimativ de întreținere planificată pe milă. Automobilele hibride (HEV) sunt ceva mai bune - 0,094 USD (cu 7% mai puțin), iar plug-in-urile (PHEV) - 0,090 USD (cu 11% mai bune decât ICE). Cu toate acestea, adevăratul progres o reprezintă vehiculele complet electrice (BEV) costul cărora reprezintă 0,061 USD, ceea ce este un rezultat cu 40% mai bun comparativ cu automobilele cu combustie internă.

BEV sunt cele mai bune atât în ​​ceea ce privește economia de energie, cât și de întreținere.

Costul estimativ al întreținerii tehnice planificate pentru un automobil electric este de 6,1 cenți pe milă, în timp ce costul unui vehicul convențional cu motor cu ardere internă este de 10,1 cenți pe milă. Automobilele electrice nu au ulei de motor, curea de distribuție, senzor de oxigen, bujii și multe altele, care necesită costuri suplimentare la întreținerea tehnică.

Piața vehiculelor electrice din Italia s-a triplat în 2020

S-ar putea tripla din nou în 2021?

Cu peste 32.000 de vehicule electrice vândute (a se vedea Datele Unrae) piața italiană BEV s-a triplat în 2020. PHEV-urile au crescut, la egalitate cu vehiculele electrice, constituind peste 27.000 de unități, o creștere de patru ori față de aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea fără precedent din 2020 a fost determinată în principal de modele compacte din segmentele A și B, caracteristice pieței italiene.

Renault Zoe a depășit cu ușurință toți concurenții, luni la rând acumulând puncte, ajungând la 5.470 înregistrări, ceea ce reprezintă aproape 17% din totalul pieței BEV. De facto, predecesorul tuturor vehiculelor electrice compacte a fost și cel mai bine vândut BEV din Europa (aproximativ 100.000 unități).

Smart ForTwo - un bestseller al anului 2019 și vizitator frecvent al străzilor înguste din Italia, a ocupat locul doi cu 3.770 unități.

Tesla Model 3 a finisat anul pe locul trei cu 3.352 unități.

Cu toate acestea, aceasta ar putea fi ultima dată când vom putem observa în top trei modele electrice care deja s-au recomandat, deoarece tempoul accelerat al lansărilor de automobile electrice complet noi inevitabil va perturba serios piața.

Germania a atins 21,7% din plug-uri în ianuarie 2021

În Germania, cea mai mare piață auto din Europa, ponderea vehiculelor electrice plug-in a fost de 21,7% în ianuarie 2021, de peste 3 ori mai mult decât în ​​ianuarie 2020. În același timp, vânzările de vehicule pe benzină au scăzut cu peste 50% în aceeași perioadă. Din 21,7% dintre vehiculele plug-in, 12,1% erau hibrizi plug-in (PHEV) și 9,6% erau vehicule electrice (BEV).

Ponderea hibrizilor de asemenea a crescut cu 62%  și astfel unitatea de putere bazată pe motoare cu ardere internă au fost puternic afectate. Volumele  de producere a motoarelor pe benzină au scăzut cu 50,3%, iar cele diesel - cu 44,8%.

Vânzările Renault de vehicule electrice au atins un nou record

Model de mașină electrică cel mai popular din Moldova, Renault ZOE stabilește noi recorduri în Europa. Numai în decembrie 2020 au fost vândute 21.504 de vehicule complet electrice (cu 206% mai mult decât anul trecut). Renault ZOE în mod previzibil a devenit cea mai bine vândută mașină electrică în 2020 - aproximativ 100 de mii de mașini vândute.

În total Renault a vândut aproximativ 118.900 de vehicule complet electrice în întreaga lume în 2020, inclusiv -115.888 în Europa, dublu față de 2019.  Cota de piață a vehiculelor electrice Renault constituie 6,7% în lume și 11% în Europa.

Peste jumătate din vânzările Toyota în anul 2020 au fost automobile hibride

Grupul Toyota (mărcile Toyota și Lexus) anunță vânzări relativ înalte în Europa. Cu toate acestea, în timp ce alți producători, cresc în mod constant vânzările de vehicule plug-in, Toyota a vândut foarte puține plug-in-uri. În schimb volumul total de vânzări de mașini hibrid reprezintă 53%. În anul 2020, Toyota și Lexus împreună au vândut 993.113 automobile în Europa, dintre care – 529.024 vehicule  hibrid.

Vânzările Toyota Prius Plug-in Hybrid (Prius Prime) au constitiut în Europa doar 2.207 unități (0,24% din totalul vânzărilor auto ale Toyota). Cu toate acestea, anul 2021 se preconizează a fi unul decisiv pentru compania japoneză datorită lansării mai multor modele noi: Toyota RAV4 Prime, furgonului Toyota Proace Electric și crossover-ul electric Lexus UX 300e.