BMW a prezentat o motocicletă electrică rapidă și stilată pentru adolescenți și tineri

În ultimii ani BMW a lansat câteva concepte de motociclete electrice. Ca prestigiu pentru companie, ei au implementat de fapt unele dintre ideile lor demențiale. Acum BMW are un nou concept de motocicletă electrică veritabilă care poate ieși pe străzi. Recent prezentat, BMW CE 02 este proiectat ca o motocicletă electrică urbană, care se află undeva între un scuter și o motocicletă electrică.

Nu este doar o bicicletă electrică lentă cu o viteză de 45 km/h. De fapt, viteza maximă este de 90 km/h. De asemenea, are o autonomie decentă pentru conducerea în oraș - 90 km. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru majoritatea călătoriilor în oraș. Este echipat cu un motor de 11 kW (15 CP).

Conceptul BMW CE 02 poate brusc să se evidențiază de majoritatea celorlalte motociclete electrice, dar se încadrează perfect în schema de proiectarea a celor mai noi motociclete electrice BMW conceptuale. Scuterul electric CE 04 și motocicletele electrice Vision DC Roadster întruchipează în sine același design și culori ultramoderne.

Și ca un alt cadou pentru adolescenți și tineri, CE 02 este echipat cu un suport pentru skateboard. Cred că ideea este că poți puteți parca aproape de locul unde trebuie să ajungeți și apoi să faceți skate pe ultimele  sute de metri. Deoarece vânzările de biciclete și motociclete electrice continuă să crească rapid, datorită mai multor schimbări cauzate de pandemie în ecosistemul de transport, o astfel de motocicletă electrică la moment ar putea radical schimba lucrurile.

BMW a prezentat un scuter electric futurist remarcabil

BMW, totuși, a dus la bun sfârșit conceptul său futurist al unui scuter electric numit BMW CE 04. Acesta nu mai este doar o imagine frumoasă, este complet pregătit pentru producție.

BMW CE 04 este foarte aproape de conceptul original prezentat trecut. Nu duce lipsă de culori luminoase, panouri plutitoare, compartimentele pentru depozitarea lucrurilor și marginile unghiulare.

Scuterul electric include un motor electric montat pe cadru, cu o capacitate de 31 kW (42 CP), destinat unei accelerări urbane rapide. Poate atinge viteza de 50 km/h în 2,6 sec, iar aceasta înseamnă că șoferii nu ar trebui să întâmpine probleme cu o pornire rapidă de la semafor. Scuterul poate atinge o viteză maximă de 120 km/h (75 mile pe oră).

CE 04 este mult mai puternic decât alte scutere electrice urbane de dimensiuni mari de pe piață.

Judecând după profilul destul de subțire și plat al șeii, acesta nu este un scuter turistic pentru distanțe foarte lungi. CE 04 este orientat spre pasagerul urban, unde așa caracteristici precum un compartiment de depozitare a căștii, eventual, va aduce puncte pe piață.

BMW CE 04 poate fi încărcat la o priză simplă la domiciliu, la un dispozitiv de încărcare de perete sau o stație de încărcare publică.

Dispozitivul de încărcare intern de 2,3 kW oferă un timp de încărcare până la patru ore. Este disponibil un dispozitiv suplimentar de încărcare rapidă cu capacitatea de 6,9 kW care reduce timpul de încărcare de la 20% la 80% în 45 de minute.

Există o treaptă de mers înapoi, care este foarte utilă pentru un scuter care cântărește 230 kg.

Un ecran color TFT mare cu diagonala de 10,25 inchi servește centru de control. Ecranul include, de asemenea, funcții de navigare care permit șoferului să țină telefonul în buzunar în loc să-l folosească ca dispozitiv GPS suplimentar.

Scuterul va fi disponibil în 2022 și va costa aproximativ 9.000 de euro.

Director general BMW AG Oliver Zipse:

”BMW CE 04 este noua noastră stea electrică pentru oraș. Acesta combină conducerea electronică cu emoțiile și plăcerea de a călători cu o motocicletă. Cele mai noi tehnologii și cele mai bune baterii reîncărcabile care, de asemenea, oferă energie și pentru BMW iX. La fel ca CE 04, toate viitoarele noi modele BMW Motorrad pentru mobilitate urbană vor fi doar electrice”.

 

Video despre BMW CE 04:
 

CEO Harley-Davidson: „Electrificarea este o realitate”

În mai puțin de trei săptămâni gama de motociclete electrice Harley-Davidson LiveWire va lansa prima sa motocicletă sub o nouă marcă și cu sprijinul deplin al CEO-ului companiei, orientat spre electricitate.

Compania a anunțat la începutul acestui an că producerea motocicletelor electrice va fi lansată sub propria sa marcă, cunoscută sub numele LiveWire. Potrivit celor de la Harley-Davidson, primul model sub această marcă va fi prezentat pe 8 iulie.

În așteptarea acestei prezentării, CEO-ul Jochen Zeitz nu a lăsat nici o îndoială cu privire la sentimentele sale referitor la creșterea continuă a industriei motocicletelor electrice: „Electrificarea este o realitate. Viitorul va fi a motocicletelor electrice. Dorim să fim un lider în acest domeniu.”

Jochen Zeitz a comentat la summit-ul CNBC Evolve Global Summit, discutând despre progresul continuu al companiei în domeniul automobilelor electrice: „Toate valorile care l-au făcut pe Harley măreț în ceea ce privește aventura, libertatea, înțelegeți libertatea sufletului, așa cum spunem noi, sunt de asemenea valori care în mare parte se traduc ca LiveWire, deși, știți, pentru un client diferit, mai urban.”

Noul start-up american Zaiser promite o motocicletă electrică cu tracțiune integrală și cu o autonomie de 480 km

Care este autonomia – această „suficientă autonomie” pentru o motocicletă electrică? Zaiser Motors consideră că 480 km – de această cifră, potrivit lor, va fi capabil primul model al companiei. Zaiser Motors speră să poată fabrica o motocicletă electrică care va putea concura convenabil cu motociclete cu motoare pe benzină după majoritatea parametrilor tehnici.

Motocicletele electrice sunt deja cunoscute pentru avantajul lor în ceea ce privește puterea și performanțele față de semenii lor pe benzină, însă autonomia și costul sunt acele două domenii principale în care încă va trebui de atins egalitate.

Viitorul Zaiser Electrocycle, primul model al mărcii, ar putea soluționa unul din aceste două obstacole. Dar cu un preț estimat de aproximativ 25.000 de dolari – al doilea este încă departe. Electrocycle va apărea la începutul anului 2022. La această etapă, vom ști dacă acesta va fi următorul mare progres al motocicletelor electrice sau doar încă un hype.

Tesla Model M -  concept de motocicletă electrică de la un designer entuziast

Designerul James Gawley a dezvoltat un concept cu adevărat impresionant de motocicletă electrică Tesla, pe care privindu-l dorești ca Elon Musk să-și retragă cuvintele.

În 2018, un acționar Tesla l-a întrebat pe Elon Musk dacă producătorul auto se va ocupa vreodată de motociclete electrice, iar el a răspuns:

„Am mers de fapt pe motociclete când eram copil. Am mers cu motociclete prin noroi vreo 8 ani sau cam așa ceva. Apoi am avut o motocicletă de stradă până la 17 ani, când am fost aproape lovit de un camion, așa că nu vom face motociclete”.

James Gowley a venit cu un concept de motocicletă electrică foarte interesant numit Tesla Model M.

El a încercat să-și folosească abilitățile de design pentru a vedea cum ar arăta o motocicletă proiectată Tesla, iar rezultatul a impresionat:

Este un design cool, dar după cum știți, Tesla se remarcă și prin interfața sa de utilizator, iar Gowley a venit cu un concept interesant bazat pe interfața auto Tesla.

„Modelul  - este o motocicletă clasa premium. Bijuteria și caracteristica principală a acestei mașini este ecranul tactil al display-ului superior, care este curbat în sus spre șofer și include regim de zi și de noapte pentru o vizibilitate mai bună fără a distrage atenția. Datorită acestuia, veți putea găsi întotdeauna cu ușurință o varietate de conținut și vă puteți conecta la rețeaua mobilă, astfel încât să vă puteți găsi cu ușurință o destinație, melodia preferată sau un restaurant nou”.

Dacă Tesla și-ar folosi designul și capacitățile tehnice pentru a crea o motocicletă electrică, s-ar putea primi foarte cool, iar exercițiul de proiectare al lui Gowley ne oferă o idee a potențialului său.