ID.5 – un nou crossover electric de la Volkswagen

04.11.2021, 17:00

Volkswagen a prezentat ID.5, un nou crossover electric care își extinde familia de automobile electrice. Noua mașină este o versiune coupe ID.4.

Ralf Brandstätter, CEO al mărcii Volkswagen:
„ID.5 este electric, sportiv și elegant. SUV Coupe-ul nostru premium cu propulsie complet electrică marchează o altă piatră de hotar în strategia noastră ACCELERATE. Oferă plăcerea de a conduce fără emisii de dioxid de carbon pentru un grup pretențios de clienți. Cu acest model intrăm într-un segment de piață complet nou.”

Dacă sunteți familiarizat cu designul ID.4, puteți fi ușor confuz, deoarece ID.5 arată aproape identic.

Chiar dacă are o nouă plăcuță de identificare, ID.5 este practic un ID.4 cu hayon în stil coupe. Dimensiunile generale sunt aproximativ aceleași.

Volkswagen a comentat designul: „În ciuda formei sale de tip Coupe, ID.5 oferă cu doar 12 mm mai puțin spațiu pentru cap pasagerilor din spate decât Volkswagen ID.4. Ampatamentul lung, de 2.766 mm, facilitează un spațiu interior comparabil cu cel al SUV-urilor din clasele superioare de vehicule. Portbagajul are o capacitate de încărcare de 549 de litri, iar materialele și asamblarea automobilului sunt de cea mai înaltă calitate.”

Modelul VW ID.5 Pro de nivel elementar va fi echipat cu un singur motor cu tracțiune spate de 174 CP și o baterie de 77 kWh, care va oferi o autonomie de peste 500 km. Ca și în cazul ID.4, va fi disponibilă varianta cu două motoare.

ID.5 va fi lansat pentru prima dată pe piața europeană anul viitor. Mai multe informații despre disponibilitate și prețuri, la nivel mondial, sunt așteptate în următoarele luni.


* Această știre este prezentată Dvs. grație companiei Wallbox – producător de stații de încărcare inteligente de ultimă generație.

Precedentul articol Urmatorul articol