VW ID.4 Pro 2021 cu autonomie de 420 km

Volkswagen a confirmat că  modelul ID.4 Pro 2021 (care va fi comercializat în viitorul apropiat) a primit o evaluare EPA mai mare  - 420 km. Acest rezultat este demonstrat de versiunea ID.4 Pro cu o baterie de 82 kW/h și un motor electric pe puntea spate, lăsând astfel în...

Mercedes-Benz EQS va parcurge 770 km fără reîncărcare conform WLTP

Mercedes-Benz a anunțat astăzi că presupusul kilometraj la o singură încărcare, conform ciclului WLTP, pentru modelul EQS va constitui 770 km.

În prezent, acesta fiind unul din cele mai mari în rândul mașinilor electrice. Compania a declarat anterior, că o baterie de 108 kWh va permite EQS să parcurgă mai mult de 700 km fără reîncărcare și după cum observăm, valoarea finală ar putea fi cu 10% mai mare. Aceasta înseamnă că mașina consumă doar 140 Wh / km. 
Unul dintre factorii cheie ai unui astfel de indicator semnificativ este platforma EVA complet nouă pentru vehicule electrice. De asemenea, o baterie mare și o aerodinamică bună a mașinii (Cd 0,20). Premiera mondială digitală a vehiculului este programată pentru joi, 15 aprilie 2021, la ora 18:00 (CEST). 

Specificațiile Mercedes-Benz EQS:
Kilometraj fără reîncărcare - până la 770 km
Baterie de 108 kWh (12 module, aproximativ 9 kWh fiecare), 
Elemente litiu-ion, compoziția NCM 811 
Coeficientul de rezistență frontală (Cd) de la 0,20 
Platforma EVA

Autoduelul dintre electrovehiculele nobile Porsche Taycan și Ford Mustang Mach-E

În ciuda diferențelor fundamentale dintre participanții disputei comportamentul lor pe drum s-a dovedit a fi similar.

Caracteristicile dueliștilor:
Porsche Taycan 4S (versiunea cu baterie 93.4 kWh).
Ford Mustang Mach-E ER AWD (versiunea cu baterie 98.8 kWh).

Testul s-a efectuat pe o autostradă cu o viteză medie 105-113 km/h cu încălzitorul pornit continuu instalat la 20,5 grade C la o distanță de aproximativ 320 km.

Testul a avut ca rezultat următoarele cifre:
Porsche Taycan 4S (93,4 kWh): 19% SOC (soldul de la încărcarea completă).
Ford Mustang Mach-E ER AWD (98,8 kWh): 14% SOC.

Astfel Taycan a finalizat testul cu un nivel de încărcare mai ridicat (SOC). Rezultatele nu sunt surprinzătoare, deoarece testele anterioare ale Porsche Taycan au arătat rezultate similare. În ceea ce privește Ford Mustang Mach-E rezultatele testelor s-au potrivit așteptărilor.