Tesla - primul producător auto din istorie, care a atins o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari!

08.11.2021, 10:34

Dacă nu ați auzit încă vestea, valoarea Tesla a atins 1 trilion de dolari. Este una dintre puținele companii care au atins vreodată o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari și a făcut acest lucru în timp record. Mai mult decât atât, nu numai că a atins pentru scurt timp pragul de 1 trilion de dolari și apoi a căzut, ci, dimpotrivă, a atins această valoare, după care a continuat să crească.

Știam că Tesla este cel mai valoros producător auto din lume și așa a fost de ceva vreme. Acum, însă Tesla este și primul producător auto cu o cifră de afaceri de un trilion de dolari. Este interesant acest lucru, deoarece mai mulți producători auto există de mai mul timp, produc și vând mai multe mașini decât Tesla și nu pot atinge asemenea valori de cost ale companiei. Deci, prin ce se distinge Tesla de ceilalți?

Argumentul de bază că Tesla este atât de apreciată constă în faptul că este mai mult decât un simplu  producător auto. Tesla este o companie tehnologică, o companie de software, un lider în infrastructura de încărcare, o companie de energie și multe altele. Tesla a depășit provocări incredibile și a obținut un real succes ca producător auto global. El schimbă mai multe industrii simultan și aceasta nu este pe placul tuturor. Cu toate acestea, Tesla lucrează pentru a demonstra că imposibilul este posibil și capitalizarea sa de piață de un trilion de dolari - este doar una dintre dovezi în acest sens.

Precedentul articol Urmatorul articol