Tesla Model 3  - cel mai bine vândut sedan premium din lume în I trimestru al anului 2021

În raportul său trimestrial Tesla a menționat că Model 3 a fost cel mai bine vândut sedan premium din lume în primul trimestru al anului 2021. „După doar trei ani și jumătate de la începutul producerii și chiar fără o fabrică europeană Model 3 a devenit cel mai bine vândut...

Germania: automobilele cu încărcare la priză au reprezintă 30% din vânzările totale de autoturisme noi în octombrie 2021

În Germania, a cincea cea mai mare piață de automobile din lume și cea mai mare din Europa, autoturismele electrice și plug-in-urile au reprezentat un total de 30,4% din vânzări în octombrie, de aproape 1,75 ori mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Producția de automobile electrice a crescut de peste 2 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, constituind 17,1%.

Ponderea benzinei a scăzut de la 42,1% cu un an în urmă la 36,2% în octombrie 2021. Ne putem aștepta ca curba de scădere a prețului benzinei să devină și mai pronunțată până la sfârșitul anului 2022.

* Această știre este prezentată Dvs. grație companiei Wallbox – producător de stații de încărcare inteligente de ultimă generație.

Tesla a stabilit un nou record de vânzări: 241300 automobile electrice în al treilea trimestru din 2021

Astăzi, Tesla a publicat date privind livrările și producția pentru trimestrul 3 din 2021. Producătorul auto a reușit să livreze clienților 241.300 de vehicule electrice în ultimul trimestru.

La începutul acestei luni, noi am comunicat că CEO Elon Musk a spus angajaților în timpul unei convorbiri telefonice că "aceasta va fi cea mai nebună lună de livrări Tesla"

Ca urmare, Tesla a raportat livrări record de 241.300 de vehicule electrice în al treilea trimestru al anului 2021. Acesta este un nou record, depășindu-l pe cel anterior (20150 vehicule electrice) stabilit în trimestru precedent al acestui an.

Wall Street avea speranțe mari pentru Tesla. Un sondaj al analiștilor a arătat că observatorii din domeniu se așteptau la o medie de 222.700 de livrări de automobile de la Tesla în al treilea trimestru al anului 2021. Astfel, Tesla a depășit semnificativ aceste așteptări. În cele din urmă, Tesla demonstrează, de asemenea, o creștere semnificativă a producției Model S - aproape 9.000 de unități, comparativ cu 2340 unități în trimestrul anterior, când abia începuse producția noii versiuni a sedanului său electric emblematic.

Este de așteptat ca în următorul trimestrul Tesla să adauge în gama sa un nou Model X. Tesla intenționează să iasă din 2021 cu o producție anuală de peste 1 milion de vehicule electrice.

Сele mai vândute mașini electrice din lume în anul 2021

Luna trecută, numărul de vehicule electrice a crescut cu 94% față de iulie ale anului 2020. Numai în iulie 2021 au fost înregistrate 318.000 vehicule electrice sau 4,7% din piața totală a automobilelor. În ceea ce privește piața tuturor mașinilor plug-in (plug-in-uri + mașini electrice) de la începutul anului au fost vândute mai mult de 3 milioane de unități (6,5% din piața auto).

Așa arată tabelul modelelor de top: 

 

Iată și lista producătorilor auto de top:

Hyundai Ioniq 5 a stabilit un nou record al vânzărilor

Ioniq 5 este deja mai cunoscut, ca toate celelalte automobile electrice și plug-in-uri Hyundai luate împreună.

Hyundai accelerează. Odată cu lansarea absolut noului Hyundai Ioniq 5, compania stabilește un nou record lunar al vânzărilor de automobile plug-in. În luna mai, compania a raportat 8.977 de automobile plug-in vândute, în creștere cu 34% față de acum un an, ceea ce reprezintă 7,1% din vânzările totale ale mărcii. Recordul anterior a fost de 8.924 în octombrie 2019.

Vânzări după tipul de transmisie:

BEV: 7.760 (în creștere cu 29%)

PHEV: 1.217 (în creștere cu 84%)

FCV: 898 (în creștere cu 163%)

Hyundai Ioniq 5 este acum cel mai vândut model plug-in Hyundai, presupunem că așa va fi și în continuare până la sfârșitul acestui an.

Volumul depășește deja 5.300 de unități pe lună, iar după luna Iunie, Ioniq 5 ar trebui să depășească Hyundai Kona Electric după vânzările anuale.

Rezultatele modelelor pentru ultima lună (și pentru anul curent):

Hyundai Ioniq 5 - 5335 (8.554 de la începutul anului)

Hyundai Kona Electric - 1.637 (12.305 de la începutul anului)

Hyundai IONIQ Electric - 788 (5.271 de la începutul anului)

Hyundai IONIQ Plug-in - 633 (3.771 de la începutul anului)

China: Top 5 cele mai vândute vehicule electrice în aprilie 2021

În aprilie 2021, vânzările de automobile electrice în China au crescut uluitor cu 204% comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Ponderea totală a vehiculelor electrice a atins 8,2%

Iată cele mai vândute 5 modele din luna aprilie:

# 1 - Wuling HongGuang Mini EV.

Micuțul automobil cu patru locuri continuă să dețină locul de top. Dacă micuțul Wuling va continua să se comercializeze în acest ritm, până la sfârșitul anului va atinge cifra de jumătate de milion. Wuling EV devine o forță distructivă în mobilitatea urbană, un adevărat automobil electric pentru mase (în special femei, mai ales sub vârsta de 35 de ani). Această mașină electrică schimbă regulile jocului, dar, ca și în cazul oricărei istorii de succes, se pune întrebarea ce se va întâmpla atunci când alții să înceapă să joace pe acest teren ...

 

# 2 - Tesla Model 3

Luna trecută au fost vândute doar 6.264 de unități, dar trebuie de menționat că o parte dintre produsele MiC Model 3 sunt exportate în prezent în Europa și regiunea Asia-Pacific.

 

# 3 - BYD Han EV

Cariera de succes a sedanului de lux  BYD în China, pare să fi atins viteza de croazieră. Dacă BYD continuă să vândă 5-7 mii de unități pe lună, atunci în viitorul apropiat va putea deține în mod constant locul 3.


# 4 - Tesla Model Y

Noul model Tesla a avut doar 5.407 de vânzări luna trecută și, deși nu este mult la prima vedere, aceasta se datorează în mare parte închiderii pe două săptămâni a fabricilor în luna aprilie

 

# 5 - GAC Aion S

Tesla a vândut deja toate automobilele pe care le va putea produce până în iulie 2021

Tesla a vândut deja automobilele pentru al doilea trimestru al anului 2021. Compania și-a informat angajații că capacitatea de producere pentru al doilea trimestru s-a epuizat deja, deși mai sunt încă două luni. Iată și totul despre mitul privind lipsa cererii.

Rapoartele indică faptul că nu numai Model 3 și Model Y se bucură de succes. Toate volumele noilor versiuni ale Model S și Model X sunt de asemenea epuizate.

Raportul recent al Tesla privind câștigurile din primul trimestru al anului 2021 este un preludiu al acestei știri. Elon Musk, director general Tesla și Technoking a remarcat că cererea consumatorilor de automobile Tesla este încă mare.

„Am asistat la o schimbare reală a percepției consumatorilor asupra automobilelor electrice, iar cererea noastră este cea mai bună pe care am văzut-o vreodată”, a declarat Musk. „Suntem obișnuiți cu scăderea cererii în primul trimestru, dar anul acesta am înregistrat o creștere a cererii în primul trimestru care a depășit declinul sezonier obișnuit”.

Clasamentul vânzărilor de automobile electrice în primul trimestru al anului 2021

Tesla conduce cu încredere cu o cotă de 25%. Cu toate acestea a pierdut 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă, faptul că unul din patru vehicule electrice vândute în lume este deținută de Tesla este deja un succes.

Medalia de argint se află în mâinile concernului chinez SAIC. Cotă sa a crescut cu 6% comparativ cu anul trecut.

Pentru Volkswagen Group primele două luni ale anului nu au fost foarte bune, însă luna martie a ajutat compania să-și revină ușor. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost suficient pentru a restabili 11% din cota pe care a avut-o conglomeratul german în primul trimestru al anului 2020 – în acest an doar 8%.

Chiar în spatele podiumului se află BYD cu o cotă de 5%. Producătorul auto chinez a urcat cu o poziție față de 2020. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că și-a mărit cota (de fapt, a scăzut de la 6% la 5%), ci pentru că concernul Renault-Nissan și-a pierdut poziția, care în primul trimestru al acestui an, nu a intrat în Top 5.

Stellantis apare pentru prima dată în clasamentul Top 5 BEV, pe locul 5 cu o cotă de 5%. Acesta este cu numai 3.000 de unități în spatele locului 4 al BYD. Dar nu vă așteptați ca acesta să depășească producătorul chinez în viitorul apropiat, deoarece BYD intenționează acum să crească semnificativ livrările, întrucât întreaga sa gamă BEV a trecut la baterii noi LFP.

Olanda: Top-5 vânzări de vehicule electrice în martie

Piața olandeză a automobilelor plug-in a scăzut cu 4% în martie, la 4.833 plug-in-uri. Dar acest rezultat nu a fost atât de rău, având în vedere că vânzările totale de autoturisme a scăzut și mai mult (-18%).

Ca urmare, ponderea totală a plug-in-urilor și a vehiculelor electrice a fost de 20%, din care 9% au fost vehicule electrice.

1. Tesla Model 3 - 341 шт.

2. VW ID.4 - 247

3. BMW iX3 - 159

4. Kia Niro EV - 158

5. Volvo XC40 EV - 153

 

1. Tesla Model 3 - 341

 

2. VW ID.4 - 247

 

3. BMW iX3 - 159

 

4. Kia Niro EV - 158

5. Volvo XC40 EV - 153

Volvo a triplat vânzările de hibrizi plug-in în martie 2021

Modelele reîncărcabile au reprezentat 26% din totalul mașinilor Volvo vândute în întreaga lume. Producătorul auto a înregistrat o creștere a vânzărilor de mașini în luna martie cu 62,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Au fost produse cu 75.315 mai multe vehicule, în timp ce totalul pentru primul trimestru s-a îmbunătățit cu 40,8%, până la 185.698 unități.

Gama Recharge a reprezentat 26,0% din volumul total în luna martie, ceea ce reprezintă aproape 19.600 de automobile. Astfel, vânzările de plug-in hibride au crescut cu peste 200% față de anul trecut.

Decizia de a abandona dezvoltarea motoarelor cu ardere internă și de a se concentra asupra electrificării a fost absolut corectă pentru Volvo. În cazul în care Polestar EV se va dovedi un succes comercial, va fi o dublă victorie.

Rezultatele vânzărilor:


 

Jaguar I-Pace intră pe piața Indiei la un preț dublu față de Model 3

SUV-ul electric Jaguar I-Pace este lansat în India, unde este compania mamă a Jaguar, Tata Motors. India are planuri ambițioase pentru producerea  vehiculelor electrice, dar nu se știe dacă I-Pace are vreo perspectivă.

Acest lucru se datorează faptului că prețul I-Pace pe piața indiană va începe de la 147.000 de dolari. Este aproximativ dublu față de prețul Tesla Model 3, care începe de la 68.000 de dolari în India. Pentru referință, prețul de bază al I-Pace în SUA este de 71.000 de dolari. În India, aproximativ 75% din vânzări se încadrează în categoria de 10.000 USD și mai puțin.

India a fost una dintre primele țări care a discutat despre încetarea vânzărilor automobilelor noi cu motor cu combustie internă. În 2016, guvernul a anunțat că către anul 2030, drumurile indiei vor fi utilizate numai de vehicule electrice.

India are, de asemenea, planuri mari pentru infrastructura de încărcare, inclusiv 69.000 de stații de încărcare la stațiile de alimentare de stat. Aceasta va soluționa problema lipsei locațiilor alternative pentru stațiile de încărcare publice, ceea ce este esențial, deoarece multe case din India nu au electricitate.

Mai mulți producători auto din India au început să dezvolte și să vândă vehicule electrice. Tata Nexon EV este un analog accesibil al vărului său I-Pace.

Lucid Air Dream Edition: stocul propus pentru vânzare este epuizat

Lucid Motors a anunțat astăzi că a încetat să mai accepte precomenzi pentru Air Dream Edition, deoarece toate mașinile din această serie sunt vândute.

Cu toate acestea, speranța nu este pierdută complet pentru cei care încă mai doresc cumpărarea  Air Dream Edition. Producătorul de vehicule electrice a întocmit o listă de așteptare pentru clienții care încă sunt interesați de achiziționarea sa. În cazul în care unii dintre utilizatorii care au rezervat automobilul își vor anula comanda înainte de primirea livrării, clienții de pe lista de așteptare vor fi următorii la rând.

Vor fi produse 500 de modele Dream Edition. Aceasta înseamnă că Lucid Motors va primi doar pentru seria de start din 500 vehicule peste 85 de milioane de dolari. Costul Lucid Air Dream Edition este de 169.000 dolari.

Vânzările în februarie pentru Ford Mustang Mach-E a depășit cifra de 3.700 unități

În această perioadă producția a fost de aproximativ 4.000 de unități.

Vânzările Ford Mustang Mach-E în SUA în cele din urmă au crescut. În februarie compania a vândut 3.739 de unități, fiind un succes semnificativ după 238 de unități vândute în ianuarie și un simbolic 3 în decembrie. Vânzările totale ale mărcii Ford au fost la nivelul de 155.856 (în scădere cu 13,6% comparativ cu perioada anului trecut), ceea ce înseamnă că vehiculele complet electrice reprezintă mai puțin de 2,4%.

Vestea bună este că Ford raportează vânzări record de vehicule ”electrificate” de 9.267 (în creștere cu 56,1% comparativ cu perioada anului trecut). Această categorie include hibrizi precum F-150 PowerBoost, precum și Escape și Explorer.

Adre Frick, vicepreședinte Ford pentru vânzări în SUA și Canada a vorbit: „Noile modele Bronco Sport și Mustang Mach-E ne-au oferit cele mai bune vânzări cu amănuntul de SUV-uri Ford în februarie, decât în ultimii 20 de ani. Produsele noastre cele mai noi au schimbat jocul în domeniul vehiculelor electrice și SUV-uri, atât pentru dealerii noștri, cât și pentru clienți”. În ceea ce privește producția Ford a produs 3.846 de Mustang Mach-E în februarie, ceea ce e un pic mai puțin decât  în ianuarie cu 4.250, ca rezultat anul acesta s-au produs în total 8.096 de unități.