Tesla a vândut deja toate automobilele pe care le va putea produce până în iulie 2021

Tesla a vândut deja automobilele pentru al doilea trimestru al anului 2021. Compania și-a informat angajații că capacitatea de producere pentru al doilea trimestru s-a epuizat deja, deși mai sunt încă două luni. Iată și totul despre mitul privind lipsa cererii. Rapoartele indică faptul...

Clasamentul vânzărilor de automobile electrice în primul trimestru al anului 2021

Tesla conduce cu încredere cu o cotă de 25%. Cu toate acestea a pierdut 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă, faptul că unul din patru vehicule electrice vândute în lume este deținută de Tesla este deja un succes.

Medalia de argint se află în mâinile concernului chinez SAIC. Cotă sa a crescut cu 6% comparativ cu anul trecut.

Pentru Volkswagen Group primele două luni ale anului nu au fost foarte bune, însă luna martie a ajutat compania să-și revină ușor. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost suficient pentru a restabili 11% din cota pe care a avut-o conglomeratul german în primul trimestru al anului 2020 – în acest an doar 8%.

Chiar în spatele podiumului se află BYD cu o cotă de 5%. Producătorul auto chinez a urcat cu o poziție față de 2020. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că și-a mărit cota (de fapt, a scăzut de la 6% la 5%), ci pentru că concernul Renault-Nissan și-a pierdut poziția, care în primul trimestru al acestui an, nu a intrat în Top 5.

Stellantis apare pentru prima dată în clasamentul Top 5 BEV, pe locul 5 cu o cotă de 5%. Acesta este cu numai 3.000 de unități în spatele locului 4 al BYD. Dar nu vă așteptați ca acesta să depășească producătorul chinez în viitorul apropiat, deoarece BYD intenționează acum să crească semnificativ livrările, întrucât întreaga sa gamă BEV a trecut la baterii noi LFP.

Olanda: Top-5 vânzări de vehicule electrice în martie

Piața olandeză a automobilelor plug-in a scăzut cu 4% în martie, la 4.833 plug-in-uri. Dar acest rezultat nu a fost atât de rău, având în vedere că vânzările totale de autoturisme a scăzut și mai mult (-18%).

Ca urmare, ponderea totală a plug-in-urilor și a vehiculelor electrice a fost de 20%, din care 9% au fost vehicule electrice.

1. Tesla Model 3 - 341 шт.

2. VW ID.4 - 247

3. BMW iX3 - 159

4. Kia Niro EV - 158

5. Volvo XC40 EV - 153

 

1. Tesla Model 3 - 341

 

2. VW ID.4 - 247

 

3. BMW iX3 - 159

 

4. Kia Niro EV - 158

5. Volvo XC40 EV - 153

Volvo a triplat vânzările de hibrizi plug-in în martie 2021

Modelele reîncărcabile au reprezentat 26% din totalul mașinilor Volvo vândute în întreaga lume. Producătorul auto a înregistrat o creștere a vânzărilor de mașini în luna martie cu 62,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Au fost produse cu 75.315 mai multe vehicule, în timp ce totalul pentru primul trimestru s-a îmbunătățit cu 40,8%, până la 185.698 unități.

Gama Recharge a reprezentat 26,0% din volumul total în luna martie, ceea ce reprezintă aproape 19.600 de automobile. Astfel, vânzările de plug-in hibride au crescut cu peste 200% față de anul trecut.

Decizia de a abandona dezvoltarea motoarelor cu ardere internă și de a se concentra asupra electrificării a fost absolut corectă pentru Volvo. În cazul în care Polestar EV se va dovedi un succes comercial, va fi o dublă victorie.

Rezultatele vânzărilor:


 

Jaguar I-Pace intră pe piața Indiei la un preț dublu față de Model 3

SUV-ul electric Jaguar I-Pace este lansat în India, unde este compania mamă a Jaguar, Tata Motors. India are planuri ambițioase pentru producerea  vehiculelor electrice, dar nu se știe dacă I-Pace are vreo perspectivă.

Acest lucru se datorează faptului că prețul I-Pace pe piața indiană va începe de la 147.000 de dolari. Este aproximativ dublu față de prețul Tesla Model 3, care începe de la 68.000 de dolari în India. Pentru referință, prețul de bază al I-Pace în SUA este de 71.000 de dolari. În India, aproximativ 75% din vânzări se încadrează în categoria de 10.000 USD și mai puțin.

India a fost una dintre primele țări care a discutat despre încetarea vânzărilor automobilelor noi cu motor cu combustie internă. În 2016, guvernul a anunțat că către anul 2030, drumurile indiei vor fi utilizate numai de vehicule electrice.

India are, de asemenea, planuri mari pentru infrastructura de încărcare, inclusiv 69.000 de stații de încărcare la stațiile de alimentare de stat. Aceasta va soluționa problema lipsei locațiilor alternative pentru stațiile de încărcare publice, ceea ce este esențial, deoarece multe case din India nu au electricitate.

Mai mulți producători auto din India au început să dezvolte și să vândă vehicule electrice. Tata Nexon EV este un analog accesibil al vărului său I-Pace.

Lucid Air Dream Edition: stocul propus pentru vânzare este epuizat

Lucid Motors a anunțat astăzi că a încetat să mai accepte precomenzi pentru Air Dream Edition, deoarece toate mașinile din această serie sunt vândute.

Cu toate acestea, speranța nu este pierdută complet pentru cei care încă mai doresc cumpărarea  Air Dream Edition. Producătorul de vehicule electrice a întocmit o listă de așteptare pentru clienții care încă sunt interesați de achiziționarea sa. În cazul în care unii dintre utilizatorii care au rezervat automobilul își vor anula comanda înainte de primirea livrării, clienții de pe lista de așteptare vor fi următorii la rând.

Vor fi produse 500 de modele Dream Edition. Aceasta înseamnă că Lucid Motors va primi doar pentru seria de start din 500 vehicule peste 85 de milioane de dolari. Costul Lucid Air Dream Edition este de 169.000 dolari.

Vânzările în februarie pentru Ford Mustang Mach-E a depășit cifra de 3.700 unități

În această perioadă producția a fost de aproximativ 4.000 de unități.

Vânzările Ford Mustang Mach-E în SUA în cele din urmă au crescut. În februarie compania a vândut 3.739 de unități, fiind un succes semnificativ după 238 de unități vândute în ianuarie și un simbolic 3 în decembrie. Vânzările totale ale mărcii Ford au fost la nivelul de 155.856 (în scădere cu 13,6% comparativ cu perioada anului trecut), ceea ce înseamnă că vehiculele complet electrice reprezintă mai puțin de 2,4%.

Vestea bună este că Ford raportează vânzări record de vehicule ”electrificate” de 9.267 (în creștere cu 56,1% comparativ cu perioada anului trecut). Această categorie include hibrizi precum F-150 PowerBoost, precum și Escape și Explorer.

Adre Frick, vicepreședinte Ford pentru vânzări în SUA și Canada a vorbit: „Noile modele Bronco Sport și Mustang Mach-E ne-au oferit cele mai bune vânzări cu amănuntul de SUV-uri Ford în februarie, decât în ultimii 20 de ani. Produsele noastre cele mai noi au schimbat jocul în domeniul vehiculelor electrice și SUV-uri, atât pentru dealerii noștri, cât și pentru clienți”. În ceea ce privește producția Ford a produs 3.846 de Mustang Mach-E în februarie, ceea ce e un pic mai puțin decât  în ianuarie cu 4.250, ca rezultat anul acesta s-au produs în total 8.096 de unități.