Tesla a micșorat prețul pentru versiunile de bază ale Model 3 și Model Y și a majorat pentru versiunea Performance

Joi, Tesla a micșorat prețul de vânzare la cele mai accesibile versiuni ale sedanului Tesla Model 3 și crossover-ului Model Y cu 1.000 $ și, respectiv 2.000 $, concomitent mărind prețul pentru versiunea Performance ale acestor modele. Prețul Tesla Model 3 Standard Range Plus a fost redus de...

VW ID.4 este disponibil în Marea Britanie la un preț începând cu 37.800 GBP

Primele SUV-uri electrice Volkswagen ID.4 au fost puse în vânzare în Marea Britanie începând cu 43.000 EUR (38.000 GBP). ID.4 este echipat cu o baterie de 77 kWh, capabilă să ofere de autonomie 496 km conform standardului WLTP.

Motorul electric de 201 CP accelerează SUV-ul, cu tracțiune spate, de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde. Viteza maximă este de 160 km/h. Automobilul are opțiunea de  încărcare rapidă de 125 kW ceea ce permite suplinirea autonomiei cu 300 km în 30 de minute. Modelul este dotat cu încălzirea scaunelor și a volanului. Sistem multimedia cu ecran tactil de 10 inch, navigație prin satelit și cameră retrovizoare. Cei de la VW au mai instalat un sistem de  iluminare ambientală a habitaclului cu 30 de surse diferite de lumină.

„Dimensiunile sale exterioare sunt similare cu cele ale lui Tiguan, dar datorită platformei MEB și a avantajelor transmisiei electrice, acesta are și mai mult spațiu interior. ID.4 este primul nostru automobil electric care poate fi echipat opțional cu un cârlig de tractare adecvată pentru remorci de până la 1000 kg. Este o mașină incredibilă și datorită bateriilor instalate sub habitaclu centru de greutate este redus, pentru o dinamică de conducere excelentă și o manevrare echilibrată. Știm că clienților noștri le va plăcea ".

-Joe Lawrence, manager de producere Volkswagen UK

Prima ediție a ID.4 este disponibilă deja pentru comandă, începând cu 43.000 EUR (după aplicarea unei subvenții guvernamentale de 3.000 GBP pentru vehiculele electrice).