Tesla în sfârșit a lansat mult-așteptata actualizare Full Self-Driving Beta V9

13.07.2021, 13:46

Acest eveniment a fost așteptat de mult timp, dar a fost amânat în mod repetat. Și iată, noaptea trecută actualizarea software-ului Tesla FSD Beta V9 a fost prezentată oficial.

Noua versiune folosește acum Tesla Vision - un sistem de vizualizare computerizată care se bazează doar pe imagini optice și nu pe datele senzorului radar, care anterior a fost o parte importantă din Tesla. Musk a numit noua actualizare "uluitoare" și un pas important spre asigurarea faptului că pachetul Tesla FSD într-adevăr oferă un sistem de conducere complet autonom.

Tesla nu a intrat în detalii despre îmbunătățirea sistemului de conducere. În schimb, producătorul auto a repetat avertismente importante cu privire la utilizarea acestei funcții:

"Full Self-Driving se află într-o versiune beta timpurie cu acces limitat și trebuie utilizată cu o extremă precauție. În cel mai nepotrivit momentul poate funcționa incorect, așa că trebuie să țineți întotdeauna mâinile pe volan și să acordați mai multă atenție drumului.”

Tesla a scris despre noua vizualizare de conducere aplicată modelului S și modelului X, care sunt echipate cu un ecran de bord:

"Vizualizarea conducerii a fost îmbunătățită pentru a sprijini mai bine capacitățile de conducere autonomă completă. Când FSD este activat pe panoul de bord va fi afișată o vizualizare extinsă pentru  afișarea informațiilor suplimentare despre mediu. Aplicațiile din partea stângă și dreaptă a panoului de bord vor fi închise temporar, iar viteza de conducere, disponibilitatea pilotului automat, viteza setată a pilotului automat și limita de viteză detectată se vor deplasa în partea de jos a panoului de bord."

Modificările nu sunt atât de radicale pentru automobilele Model 3 și Model Y, care nu au un panou de bord separat, dar în schimb informațiile indicate mai sus sunt afișate pe ecranul central.

Noua actualizare este adăugată numai la programul de acces timpuriu Tesla. Conform celor mai recente informații, aproximativ 2000 de proprietari Tesla participă la program, majoritatea dintre care sunt angajați Tesla.

Unii dintre ei deja postează videoclipuri despre primele lor impresii cu noua versiune de software:

Precedentul articol Urmatorul articol