SUV-ul electric ID.6: cel mai spațios automobil electric de până acum

22.04.2021, 15:08

Volkswagen a prezentat al treilea automobil electric de serie ID, pe baza platformei sale MEB.

După ID.3 și ID.4, vedem acum ID.6: cel mai mare vehicul electric al mărcii la ziua de azi.

 

Ralph Brandstätter, directorul general al mărcii Volkswagen, a comentat deschiderea:

Platforma MEB este extrem de flexibilă în ceea ce privește dimensiunile vehiculelor. Ea poate transforma un hatchback mic ca ID.3, într-un SUV mai mare cum este ID.6

ID.6 are 4,88 metri lungime și este cu 30 cm mai lung decât ID.4.

Odată cu lansarea în China, VW a lansat specificații pentru crossover-ul electric, care va fi disponibil cu două mărimi ale bateriei: 58 kWh și 77 kWh capacitate utilă. Puterea ID.6 - 305 CP - suficient pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. Viteza maximă este de 160 km / h.

Acestea sunt aceleași baterii ca la ID.4, de aceea ID.6 va trebui să plătească pentru dimensiunile mărite cu autonomie redusă.

 

Interiorul mașinii este destul de auster, practic fără  butoane fizice.

„SUV-ul electric vine fără butoane fizice sau comutatoare.  În conceptul de control  este utilizat un ecran tactil de 12 inchi cu control vocal. Opțional, este disponibil un ecran de proiecție pentru informații suplimentare. Software-ul și hardware-ul ID.6 are un design arhitectural inovator, care permite clienților să-și actualizeze automobilele după cumpărare. ”

VW ID.6 va fi  lansat în producție la două uzine din China la sfârșitul acestui an.

Producătorul auto german se concentrează acum pe piața chineză atunci când vine vorba de produse noi. Se așteaptă ca vehiculul să ajungă ulterior și pe alte piețe.

Precedentul articol Urmatorul articol