A fost prezentat crossover-ul electric Mercedes EQB

20.04.2021, 16:13

La prezentarea care a avut loc la Salonul Auto din Shanghai din 2021, Mercedes-Benz a anunțat o completare neașteptată a gamei sale de automobile electrice - Mercedes EQB.

EQB este echivalentul electric al crossover-ului compact din clasa GLB, care este un analog mai spațios al crossover-ului din clasa GLA.


EQB se bazează pe aceeași platformă ca GLB, dar nu pe o platformă specială pentru automobile electrice.

Partea frontală aerodinamică și profilul drept conferă EQB un coeficient de rezistență frontală de 0,28.

Mercedes va lansa EQB în China, la început cu o singură configurație, EQB 350 cu un motor electric de 288 CP, care acționează roțile din față și o baterie de 66,5 kW/h folosind elemente produse de compania mamă Mercedes Daimler în Germania și Polonia. Sunt planificate versiuni suplimentare, inclusiv cu tracțiune integrală.

 

Potrivit celor de la Mercedes, crossover-ul este echipat cu un încărcător de bord de 11 kW și este capabil să se încarce rapid la curent continuu cu o putere de până la 100 kW, ceea ce permite încărcarea de la 10% la 80% în doar 30 de minute,.

Caracteristicile dinamice ale EQB sunt încă necunoscute. Compania promite să le dezvăluie mai aproape de începutul anului 2022.

Precedentul articol Urmatorul articol