Elon Musk consideră că Tesla se confruntă cu problema înghețatei Baskin-Robbins - prea multe tipuri de baterii

28.07.2021, 14:47

Deficitul de cipuri semiconductoare a dus la închiderea liniilor de producere ale unor producători auto în al doilea trimestru. Cu toate acestea, Tesla a fabricat și livrat mai mult de 200.000 de automobile în perioada aprilie - iunie, iar luni a declarat că a obținut peste 1 miliard de dolari profit net pentru prima dată într-un trimestru.

„Echipele noastre de ingineri în electrotehnică și firmware continuă să lucreze intens pentru a proiecta, dezvolta și testa 19 variante noi de controlere ca răspuns la lipsa continuă a semiconductorilor”, a declarat Tesla într-o actualizare.

CEO Tesla, Elon Musk, a sugerat că în prezent compania operează și cu prea multe tipuri de baterii:

„Chiar acum avem o situație similară cu cea cu care s-a confruntat Baskin-Robbins, dar numai că cu baterii”, - a reflectat el. „Există atât de multe formate și diferite tipuri de compoziții chimice, încât sunt ca 36 de arome de baterii. Acest lucru duce la un coeficient de rezistență inginerească, în care fiecare variantă a compoziției chimice și a formatului celulei necesită anumite abilități de inginerie pentru întreținere și depanare, iar acest lucru încetinește progresul nostru."

Musk a menționat că ar fi ideal să existe două sau, poate, trei factori de formă - o compoziție chimică pentru bateriile pe bază de nichel, care va fi probabil formatul preferat pentru Tesla 4680 și o compoziție chimică pentru fier.

CEO a rezumat că, pe termen lung, elementele bogate în fier ar trebui utilizate pentru stocarea energiei, în timp ce elementele pe bază de nichel ar trebui utilizate pentru transportul cu adevărat pe distanțe lungi în mașini, nave sau avioane.

Precedentul articol Urmatorul articol