Minivanul electric Porsche Vision Renndienst

27.07.2021, 10:02

Scaun central pentru șofer, șase locuri, geamuri laterale asimetrice, transmisie electrică, autonomie.

În noiembrie 2020, Porsche a prezentat 15 automobile concept nemaivăzute anterior, fabricate în perioada 2005 și 2019, iar Vision Renndienst a fost, fără îndoială, cel mai atipic reprezentant al colecției ”Porsche Unseen”.

La acea vreme, producătorul auto a declarat că minivanul electric nu este altceva decât un model sofisticat  1: 1 pe care designerii săi l-au finalizat în 2018 ca „o interpretare liberă a conceptului familial de spațiu pentru șase persoane”. Pozele lansate atunci nu au dat nici o idee despre interior, dar astăzi Porsche a publicat primele fotografii ale „cabinei turistice modulare” Renndienst.

Primul lucru care atrage atenția este locul central al șoferului, pe care Vision Renndienst îl datorează faptului că este conceput ca un vehicul autonom. După cum explică Michael Mauer, Designer șef Porsche:

„Când vreau să conduc un automobil, eu mă simt mai bine în acest habitaclu, decât în ​​orice alt automobil. Și când nu o fac, scaunul șoferului poate fi rotit la 180 de grade - cu o singură mișcare de rotație, se întoarce cu fața spre ceilalți pasageri. Noi am lucrat la materializarea acestor idei de bază aproximativ un an. "

La fel de izbitoare sunt geamurile laterale asimetrice ale Vision Renndienst, care creează două zone distincte în interior. Pasagerii se pot retrage în parte care este închisă dacă, de exemplu, doresc să facă un pui de somn, în timp ce o fereastră mare de cealaltă parte oferă o vedere neobstrucționată a străzii.

Deci, ce urmează pentru Renndienst în continuare? Ivo van Hulten, director Porsche pe design a experienței de utilizator, spune că dorește ca acesta să „prindă suflet”, probabil, făcând aluzie la un asistent IA. Ar fi mișto, dar nu la fel de mișto ca, de exemplu, lansarea Renndienst cu o transmisie Taycan.

Precedentul articol Urmatorul articol