GAC Aion a prezentat tehnologia de încărcare a unui automobil electric cu o baterie de grafen în 8 minute

29.07.2021, 10:40

Producătorul chinez de mașini electrice GAC Aion și-a demonstrat noile tehnologii de încărcare, arătând un timp, comparabil cu umplerea unui rezervor de benzină. Viitoarea mașină electrică Aion V de la GAC poate fi încărcată cu o viteză fulger fără a deteriora bateria.

Aion este un subbrand al grupului Guangzhou Automobile Corporation (GAC), axat pe vehicule electrice. GAC Aion a început anul 2021 anunțând viitorul său SUV Aion V cu o baterie de grafen care promite să ofere o viteză uimitoare de încărcare și o autonomie de 1000 km. Mulți au numit imediat afirmația GAC Aion o cacealma, având în vedere că mai mulți experți în baterii consideră că până la baterii de grafen scalabile mai sunt încă câțiva ani. Cu toate acestea, Aion a anunțat că a dezvoltat un sistem scalabil de baterii de grafen, care va debuta la Aion V în această toamnă!

În ultima zi a tehnologiilor GAC Aion, producătorul de mașini electrice a demonstrat dovezi a utilizării acestei tehnologii de încărcare.

Există două versiuni de încărcare rapidă de la GAC Aion: 3C și 6C.

Încărcarea rapidă 3C permite vehiculelor electrice să se încarce de la 0 la 80% în 16 minute și de la 30 la 80% în 10 minute.

Între timp, încărcarea 6C poate oferi un timp de până la 8 minute pentru 0-80% și doar 5 minute pentru o încărcarea de la 30-80%.

În timpul unei demonstrații recente, dispozitivul de încărcare a arătat o putere de 481 kW, în timp ce bateria a fost încărcată la 80%. Când tensiunea de încărcare a ajuns la 855 V, tensiunea de încărcare a fost de 562 A, ceea ce a ajutat mașina electrică să se încarce până la 35,1 kWh în doar 4 minute.

GAC Aion susține că astfel de rate de încărcare ridicate nu ar trebui să afecteze bateria unei mașini electrice și că, chiar dacă încărcarea 6C este utilizată pe tot parcursul anului la temperatura camerei, bateria ar trebui să fie capabilă de o viață de până la 1.000.000 km.

Aion a reiterat că aceste capacități de încărcare vor debuta în Aion V în luna septembrie a acestui an în două versiuni - versiunea 3C cu o autonomie de 500 km și versiunea 6C cu o autonomie de 1000 km.

Precedentul articol Urmatorul articol