Crossoverul Kia EV6: Ioniq 5 într-o nouă caroserie

30.03.2021, 21:13

Recent, Kia a prezentat crossoverul electric Kia EV6 pe platforma Hyundai E-GMP, caracteristicile sunt similare cu cele prezentate recent Ioniq 5, însă într-un alt „ambalaj”. 

Hyundai a prezentat luna trecută Ioniq 5 - primul său vehicul electric dezvoltat pe platforma E-GMP. Automobilul a impresionat printr-un sistem de propulsie electric flexibil cu mai multe opțiuni de configurare a motorului și a bateriei, precum și o serie de caracteristici interesante, cum ar fi încărcare rapidă cu curent continuu, cu puterea de până la 350 kW și încărcare bidirecțională. 
Actualmente Kia, ce aparține parțial concernului Hyundai, lucrează împreună asupra automobilelor electrice, prezentând prima sa mașină pe platforma electrică E-GMP: Kia EV6. 

Specificații tehnice Kia EV6 
La fel ca Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 poate fi echipat cu două tipuri de baterii - 77,4 kW/h și 58 kW/h, precum și cu tracțiune spate monomotor sau cu tracțiune integrală bimotor. EV6 este un hatchback cu cinci locuri. Ampatamentul mașinii este de 2890 mm. EV6 se va oferi în șase completări diferite.

Kia susține că versiunea de top cu cea mai puternică baterie și un singur motor tracțiune spate poate parcurge peste  510 kilometri cu o singură încărcare. El posedă toate avantajele Ioniq 5 cum ar fi un sistem de 800W, capabilă să încarce până la 350kW.
Diferența principală constă în faptul că specificațiile tehnice Kia oferă o versiune GT a EV6 cu o putere mult mai mare: echipat cu motoare duble de 430 kW, EV6 GT ridică caracteristicele electrice la un nou nivel. Versiunea AWD GT cu un cuplu maxim de 740 Nm, accelerează de la 0 la 100 km / h în 3,5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 260 km / h (preliminar). Odată cu adăugarea software-ului Limited Slip Differential la versiunea EV6 GT șoferii se vor bucura de o manevrare sigură, conducere dinamică și manevrabilitate în toate condițiile. 
Deși performanța variază în funcție de baterie și configurație, toate versiunile sunt capabile să se încarce de la 10% la 80% în doar 18 minute folosind încărcarea rapidă de 800 W (puterea exactă nu a fost divulgată). 
EV6 este, de asemenea, echipat cu cele mai noi sisteme de asistență pentru șofer. Crossoverul electric va putea remorca obiecte cu o greutate de până la 1600 kg, dacă nivelul de încărcare depășește 35%.

Preț și disponibilitate 
Kia declară că EV6 va fi pus în vânzare în anumite regiuni globale începând cu a doua jumătate a anului 2021. Prețul nu a fost încă confirmat, dar conform unor ipoteze acesta va fi de aproximativ 40.000 USD.

Precedentul articol Urmatorul articol