Producătorul de tehnică grea în construcții CASE a anunțat producerea primului excavator electric.

30.03.2021, 15:42

Buldoexcavatoarele sunt mâna dreaptă a multor întreprinderi comunale, companii de construcții și antreprenori individuali. Dacă citiți acest articol, datele probabil au trecut prin zeci de fibre optice și linii de cupru care au fost amplasate în sol utilizând tehnică grea de construcție.

Orice echipament de construcție este o afacere în primul rând. Pe piața modernă, un număr mare de întreprinderi utilizează echipamente clasice. Dar ei nu vor putea rămâne pe piață dacă concurenții vor folosi cele mai bune și/sau mai ieftine echipamente.

Modelul 580 EV reprezintă un pas înainte spre aspirația de dezvoltare durabilă, dezvoltarea echipamentelor de împământare și inovațiile cu adevărat practice care oferă economii reale și avantaje competitive pentru proprietarii de buldoexcavatoare electrice.

Economiile sunt evidente. Un motor diesel care lucrează neîntrerupt și pune în funcție pompele hidraulice este absolut neeficient din punct de vedere al economiei de combustibil. Excavatorul electric poate consuma puțină energie atunci când nu este pus în mișcare și să răspundă rapid la mutarea mecanismelor de control. În loc să plătești pentru combustibil, poți să-l încarci. 

Producătorul declară că costurile pentru combustibil și întreținere se vor reduce cu 90% și că majoritatea utilizatorilor vor recupera costul pentru această tehnică timp de 5 ani de exploatare. Având în vedere că companiile tind să le folosească zeci de ani, economiile sunt evidente.

Modelul 580 EV utilizează o baterie litiu-ion timp de 480 volți și 90 de kWh care poate fi încărcată de la orice sursă de 220 de volți sau curent trifazic. Bateria alimentează atât motoarele  pentru mișcarea buldoexcavatorului, cât și a motoarelor care mențin presiunea în sistemul hidraulic. Ca urmare atunci când ambele sisteme funcționează concomitent, mașina are cel puțin caracteristici similare.

Precedentul articol Urmatorul articol