Conceptul electric Audi A6 E-Tron

20.04.2021, 15:49

Conceptul A6 E-Tron  - este un fastback electric de lux cu cinci locuri, care ne reîntoarce la momentul de cotitură îndrăzneț pentru marca - Audi 100 din anii 1980. La acea vreme, acest model, care a evoluat în A6, a făcut  Audi un brand mai premium și a forțat alți producători auto germani să renunțe la formatele lor de design plictisitoare.

A6 E-Tron are un coeficient aerodinamic de rezistență - 0,22, care este semnificativ mai bun decât majoritatea automobilelor electrice.

„Noi dorim să creăm cele mai atractive și progresive mașini - inclusiv și în lumea vehiculelor electrice”, a spus designerul Sascha Heide, menționând că conceptul este doar primul model din mai multe automobile viitoare de dimensiuni medii și mari bazate pe platforma Premium Electric Platform (PPE).

Conceptul A6 E-Tron reprezintă primul automobil conceptual pe care Audi la prezentat oficial pe PPE, o platformă la care s-a lucrat de mulți ani.

Caroseria este realizată din aluminiu și oțel și o baterie de 100 kWh.

Versiunea conceptuală dezvoltă o putere de 469 CP, iar accelerarea la 100 km/h în mai puțin de patru secunde. Deși acest model are tracțiune integrală cu două motoare, oficialii au confirmat că vor exista și versiuni cu tracțiune spate.

 

Podeaua plană creează un interior extrem de spațios, iar platforma de 800 de volți dezvoltată împreună cu Porsche va permite încărcarea de la 270 kW și va putea suplini nivelul de încărcare de la 5% la 80% în mai puțin de 25 de minute.

Audi a dezvoltat o suspensie față cu cinci pârghii speciale pentru automobilele electrice, în timp ce partea din spate este proiectată cu mai multe pârghii.

 

Audi a confirmat că A6 E-Tron și alte viitoare modele bazate pe PPE vor avea un portbagaj frontal

 

Precedentul articol Urmatorul articol