Toyota a prezentat conceptul SUV-ului electric bZ4X

19.04.2021, 10:03

Toyota a prezentat astăzi un nou concept electric a SUV-ului electric numit bZ4X, care este primul model sub numele bZ (Beyond Zero).

Anterior conducerea Toyota se pronunța sceptic cu privire la viitorul automobilelor electrice și intra într-o încăierare deschisă cu Elon Musk pe această temă. Acum, se pare că compania a renunțat sub fluxul clienților care de mult timp cer vehicule complet electrice.

Cu toate acestea s-a pierdut mult timp, iar acum ni se prezintă doar un concept. Pentru a recupera cumva, Toyota a  făcut echipă cu Subaru pentru a dezvolta o platformă comună pentru automobile electrice e-TNGA – anume pe această platformă va fi construit bZ4X, cât și viitoarele vehicule electrice Toyota și Subaru.

Din punct de vedere tehnic, cunoaștem doar că conceptul bZ4X este cu tracțiune integrală și are două motoare electrice. Potrivit Toyota, conceptul bZ4X marchează primul dintre cele șapte modele viitoare de serie bZ, care va fi lansat la nivel global până în 2025. Toyota bZ4X va fi fabricat în două țări: Japonia și China. Compania intenționează să înceapă vânzările în întreaga lume la mijlocul anului 2022.

Precedentul articol Urmatorul articol