Va demonstra BMW i4 o manevrare mai bună, comparativ cu Tesla Model 3?

26.01.2021, 11:07

BMW i4 va fi asemănător cu Tesla 3 ca mărime și preț, totodată producătorul german de automobile intenționează să depășească Tesla în manevrare. Într-un comunicat de presă, BMW a declarat că manevrarea pentru i4 este o prioritate, producerea căruia urmează să înceapă la sfârșitul acestui an. "Toate vehiculele electrice sunt capabile de accelerare rapidă, în progresie liniară", se vorbește într-un comunicat al managerului de proiect David Alfredo Ferrufino Camacho. "Dar asta nu este suficient pentru noi, cei de la BMW."

BMW este cunoscut sub sloganul „The Ultimate Driving Machine” și fotografiile prototipului camuflat publicate de producătorul auto indică dorința concernului auto german de a oferi viitoarelor vehicule electrice un nivel înalt de sportivitate. În acest scop, producătorul auto a menționat mai multe elemente care definesc o mașină de lux cu manevrabilitate bună, inclusiv centrul de greutate scăzut, direcție receptivă și o suspensie suficient de puternică fără afectarea calității călătoriei. Se așteaptă ca modelul i4 să fie similar ca dimensiune și formă cu BMW 4 Gran Coupe – versiune benzină, ceea ce înseamnă că va fi un sedan cu patru uși, cu o linie a acoperișului joasă, în stil coupe.

BMW-ul este dotat cu o versiunie de serie a bateriei de 80 de kW, care va oferi o autonomie de aproximativ 270 de mile în ciclul de testare EPA. I4 va utiliza o gamă completă de elemente arhitecturale BMW EV de generația a cincea, cea mai puternică versiune se poate lăuda cu 523 cai putere. De asemenea, i4 va fi prima mașină electrică BMW cu încărcare inclusă, bazată peApple CarPlay. Șoferii vor putea folosi deasemenea Apple Maps pentru a calcula cea mai bună rută pe baza distanței și a locației stațiilor de încărcare de-a lungul drumului. Același parteneriat, de asemenea, va oferi funcția „cheie digitală” care permite șoferilor să-și folosească dispozitivele Apple - similar cu Tesla Model 3 și sistemul său de carduri.

Precedentul articol Urmatorul articol