Tesla și Waymo au pariat  -  a cărui pilot automat este mai bun

26.01.2021, 11:25

Waymo și Tesla au abordări complet diferite în dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă, dar ambele își propun să dezvolte un pilot automat, care va  putea conduce o mașină mai sigur decât un om.Într-un nou interviu, directorul general Waymo, John Krafchik, a declarat: „Tesla pentru noi nu este un concurent. Noi producem un sistem de conducere complet autonom. Tesla însă este un producător auto care dezvoltă un sistem de asistență pentru șofer foarte bun. Diferența este că Tesla își avertizează șoferii să păstreze întotdeauna mâinile pe volan. În schimb pe volanul nostru scrie „Nu atingeți”.

Krafchik a mai adăugat:

„În practică, aceasta nu funcționează. Este o concepție greșită, că puteți continua să dezvoltați un sistem de asistență a șoferului până când într-o zi, ca prin magie să puteți trece la un sistem de conducere complet autonom. De exemplu, din punct de vedere al siguranței și acurateței, senzorii noștri sunt net superiori, comparativ cu ceea ce vedem la alți producători. ”

Se știe, că Waymo folosește senzori lidar, pe care Tesla nu îi place. Elon Musk a răspuns la noile comentarii ale directorului general Waymo, spunând că sistemul de operare Tesla este mai bun. Din moment ce Tesla a decis să nu folosească senzori lidar, ea s-a bazat pe tehnologia de viziune computerizată susținută de o cameră și tehnologia AI. Tesla și-a dezvoltat propriul cip cu accelerarea rețelei neuronale, la care se referă probabil Musk atunci când vorbește despre „inteligență artificială” și dezvoltă propriul software pentru computerizarea „vederii” acestui cip.

Precedentul articol Urmatorul articol