Uniunea Europeană va produce baterii pentru mașinile electrice

27.01.2021, 11:09

Uniunea Europeană a aprobat alocarea a 2,9 miliarde de euro pentru dezvoltarea propriei industrii de baterii electrice, care se așteaptă să reducă dependența UE de importurile din Asia. Principalul obiectiv al acestor investiții este dorința UE de a reduce emisiile dăunătoare în atmosferă până în 2050.

"Nu ne vom putea reveni din această criză, prin reconstruirea lumii așa cum o cunoșteam înainte de pandemie. Aceasta este o șansă istorică de a trece spre un mod de viață mai ecologic, digital și durabil. În particular pentru soluționarea problemei climei noi trebuie să schimbăm modul, cum aprovizionăm lumea, cum încălzim casele, cum călătorim și ne mișcăm."

Margrethe Vestager, Comisar european pentru dezvoltare digitală a Europei

Proiectul în care sunt implicate: Austria, Belgia, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Slovacia, Spania și Suedia, va cuprinde întregul lanț de producer a bateriilor, de la minerit la proiectare, producere și reciclare. Conform datelor preliminare, volumul pieței europene a bateriilor va ajunge la 250 miliarde de euro până în 2025.

Precedentul articol Urmatorul articol