Toyota amendată cu 180 de milioane de dolari pentru nerespectarea legii Privind Protejarea Calității Aerului.

15.01.2021, 17:24

Agentia pentru protectia mediului a SUA a anunțat că a amendat compania Toyota, pentru încălcarea regulilor de raportare în temeiul Legii privind Protejarea Calității Aerului.

Citat din comunicatul de presă: „Toyota a închis ochii la nerespectarea cerințelor, nereușind să-și îndeplinească în mod adecvat obligațiile de raportare. Acțiunile Toyota au subminat sistemul EPA și, probabil au dus la întârzierea sau prevenirea rechemării producției, legate de emisii, ceea ce a adus companiei Toyota un  beneficiu financiar și au sporit emisiile de poluanți atmosferici. ”

Toyota a fost de acord cu amenda de 180 de milioane de dolari, precum și cu un ordin de consimțământ pentru soluționarea plângerii. Departamentul de Justiție al SUA, afirmă că este „cea mai mare amendă civilă pentru încălcarea cerințelor EPA privind raportarea emisiilor”.

Procurorul în funcție al SUA pentru zona sudică a New York-ului, Audrey Strauss, scrie: „Timp de zece ani (2005-2015), Toyota nu a comunicat EPA informații obligatorii cu privire la potențialele defecte ale vehiculelor sale.” Legea privind Protejarea Calității Aerului, impune producătorilor de automobile să raporteze la EPA dacă 25 sau mai mult din automobilele sale, au același defect legat de controlul emisiilor. Timp de 10 ani Toyota nu a îndeplinit cerințele și a reținut completarea a aproximativ 78 de rapoarte. Documentul complet al Departamentului de Justiție al SUA și EPA poate fi găsit la linkul de mai jos:

https://www.justice.gov/opa/pr/toyota-motor-company-pay-180-million-settlement-decade-long-noncompliance-clean-air-act

Precedentul articol Urmatorul articol