Poze spion ale noului crossover electric KIA

15.01.2021, 20:19

Anul trecut, oricât de haotic nu ar fi fost, a devenit decisiv pentru vehiculele electrice. Principalii producători auto continuă să-l urmeze pe Tesla către un viitor electric, iar Kia nu este o excepție. Compania lucrează la noul său crossover complet electric, iar noile poze spion arată că dezvoltarea crossover-ului continuă.

Există încă puține detalii despre noul vehicul electric. Noul vehicul electric va utiliza platforma modulară Hyundai Electric-Global Modular Platform (E-GMP), care ar trebui să ofere o autonomie de aproximativ 500 km. Încărcarea rapidă va fi realizată în 20 de minute. Platforma de asemenea, va sta la baza viitorului Hyundai Ioniq 5. Caracteristicile de putere și performanță rămân necunoscute.

Noul crossover Kia EV, probabil, va avea scopul de a lua o bucată din tortul Tesla Model 3, deoarece cele două au fost observate împreună. Kia intenționează să lanseze șapte vehicule electrice noi până în 2027. Teaser-ul din septembrie  a anului trecut a arătat că sunt posibile cel puțin trei crossover-uri. În următorii câțiva ani, compania Kia va investi în vehicule electrice, în stații de încărcare și service-centre pentru vehicule electrice în întreaga lume.

Precedentul articol Urmatorul articol