Pick-up-ul electric Ford F-150 Lightning: autonomie de până la 480 km, de la 39.974 $

24.05.2021, 16:05

Cum să faci ca tranziția la automobile electrice să devină masivă pe vastele teritorii ale Americii? Faceți un pick-up complet electric. De preferință, cel mai bine vândut pick-up din istorie - F-150. Și apoi puneți prețul mai mic decât versiunea pe benzină. Exact asta a făcut Ford. Odată cu apariția Ford F-150 Lightning din 2022, prezentat miercuri seara și începând cu preșul de 39 974 USD.

Pentru comparație, pick-up-ul Tesla Cybertruck nu este doar puțin mai scump, dar este echipat doar cu tracțiune spate, în timp ce tracțiunea integrală și gama cu două motoare Ford sunt oferite ca standard.

„Nu suntem aici pentru a fabrica un camion electric pentru câțiva - Ford încearcă să creeze unul, care să rezolve problemele reale ale oamenilor reali”, a declarat Kumar Galhotra, președintele Ford. Și aici evident a încercat să arunce o piatră în grădina Tesla Cybertruck.

Din punct de vedere tehnic, mașina este echipată cu o unitate electrică de 571 CP, care asigură o accelerare până la 60 mp/h (96 km/h) în aproximativ 4,5 secunde. Potrivit celor de la Ford, autonomia EPA este de aproximativ 230 de mile pentru pachetul standard și 300 de mile pentru pachetul cu autonomie extinsă.

F-150 Lightning dispune de o nouă suspensie spate independentă cu un corp de oțel pe cadru, nou pentru Lightning, ceea ce permite un spațiu maxim posibil pentru plasarea bateriei. Carcasa Lightning este fabricat din același aliaj de aluminiu de înaltă rezistență de calitate militară ca și alte versiuni ale modelului F-150, și este mai scurtă cu câteva centimetri după dimensiunile de bază decât versiunea pe benzină.

Lightning va avea modurile Normal, Sport, Off Road și Tow/Haul.

La exterior, Lightning are aceeași siluetă și dimensiuni ca și versiunea pe benzină F-150, dar cu detalii de stil tipice versiunii electrice. Ford susține că este cel mai aerodinamic F-150 din toate timpurile, grila radiatorului a fost modificată, iar capota a fost reproiectată, totul în avantajul aerodinamicii.

Fără a priva mașina de capota clasică, inginerii au aranjat un franc imens (portbagaj frontal) cu o capacitate de până la 400 de litri.

F-150 Lightning va fi pus în vânzare în primăvara anului 2022 și va fi oferit în patru modele. Modelul de bază, la un preț de 39 974 USD, va fi orientat spre parcurile  auto - deși persoanele fizice de asemenea îl vor putea achiziționa. F-150 Lightning XLT de clasă medie va costa de la 52.974 USD și va adăuga confort și caracteristici tehnologice. Versiunile Lariat vor adăuga o ușă pentru portbagaj cu unitate electrică plus iluminare ușii din spate, roți de 20 inch Carbonized Grey, scaune față din piele cu acționare electrică și ventilație, sistem de infotainment de 15,5 inch și sunet Bang & Olufsen cu 8 difuzoare.

Toate modelele XLT, Lariat și Platinum sunt echipate cu un set de funcții de siguranță activă, inclusiv frânare automată de urgență, avertizarea traficului încrucișat, sistem de alertă a zonelor oarbe, controlul activ al benzii și senzori de mers din spate. Un pachet îmbunătățit, opțional pentru XLT și inclus ca standard, include control adaptiv al vitezei de croazieră, recunoașterea indicatoarelor de viteză și ”asistență la conducerea cu volan”.

 

Precedentul articol Urmatorul articol