Google folosește inteligența artificială pentru planificarea călătorii cu automobilele electrice

01.02.2021, 10:05

 

Google folosește inteligența artificială pentru planificarea călătorii cu automobilele electrice

Dacă dețineți un Tesla și planificați o călătorie puteți programa punctele de început și de sfârșit a călătoriei dvs., vehiculul vă va comunica unde să încărcați pe parcurs.

Dar dacă nu aveți un Tesla și intenționați să utilizați stații de încărcare publice în călătoria dvs.? E necesar de luat în considerare mulți factori: nivelul de încărcare a bateriei atunci când porniți, distanța pe care o poate parcurge mașina în funcție de condițiile meteorologice, de trafic, de altitudine și prezența încărcătoarelor de-a lungul traseului. În plus, există preferințe individuale, cum ar fi dacă doriți să luați o gustare în timp ce mașina se încarcă sau să stați lângă cascadă și să comunicați cu natura. Google a anunțat săptămâna aceasta că a dezvoltat o nouă caracteristică Maps pentru Android Auto care utilizează „teoria grafurilor” pentru a oferi șoferilor informații exacte despre cum să conducă și să încarce vehicule electrice în deplasare. În cele trei grafice de mai jos, noua funcție arată cea mai rapidă rută de la Berlin la Paris pentru o mașină pe benzină, o mașină electrică cu autonomie de 400 km și o mașină electrică cu autonomie de 200 km. Aceste trei rute diferă semnificativ.

În prezent singurele două mașini cu Android Auto încorporat sunt Polestar 2 și Volvo XC40 Recharge, deși în curând va fi disponibil la mai multe modele. Acum, când introduceți o destinație care necesită două sau mai multe staționări pentru reîncărcare, algoritmii din Maps vor căuta și filtra mii de stații de încărcare publice pentru a găsi cel mai eficient traseu. Veți putea vedea cât va dura fiecare încărcare și timpul total de călătorie astfel încât timpul final a călătoriei nu va mai fi un mister.

În funcție de nivelul bateriei și de destinație Maps va recomanda unde să staționați pentru încărcare și la ce nivel să încărcați bateria pentru a minimiza timpul total de călătorie.

Precedentul articol Urmatorul articol