Tesla va primi 1 miliard de euro din partea Germaniei pentru producția  bateriilor

03.02.2021, 13:42

Se presupune, că Tesla va primi o subvenție de 1 miliard de euro pentru producția  bateriilor la fabrica Giga Berlin. Deși construcția uzinei nu a fost încă finalizată, Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania alocă fonduri importante de interes european (IPCEI) producătorilor interni pentru a stimula producția de baterii. IPCEI a anunțat săptămâna trecută  despre 11 granturi și Tesla a fost unul dintre producătorii selectați.

Săptămâna trecută în timpul raportului Tesla privind veniturile pentru trimestru IV, Elon Musk a spus că anul 2021 va fi unul excelent pentru Tesla.

„Cred că acesta va fi un an extraordinar pentru Tesla. Avem o mulțime de produse excelente noi. Deținem fabrici foarte avansate. ... Uzina din Texas poate să livreze jumătății estice a SUA, iar cea din Berlin -  Europei. Așa că sunt foarte emoționat referitor la viitor”.

Directorul financiar al Tesla, Zach Kirkhorn, a menționat că ceea ce acum poate face Tesla, până acum compania nu a avut posibilitatea, de a mări capacitățile mult mai larg și mai rapid.

„Acum putem mări capacitățile de producere la propria noastră discreție, în loc să le creștem treptat pe măsură ce avansăm. Acesta este un moment important din punct de vedere al eficienței utilizării capitalului investițional ”.

Se așteaptă ca anul 2021 să fie unul grandios pentru Tesla în ceea ce privește creșterea tuturor domeniilor: de la extinderea producerii până la profit.

 

 

 

Precedentul articol Urmatorul articol