Full-Self-Diving de la Tesla a devenit disponibil pentru o subscripție lunară de 199 USD

21.07.2021, 12:48

Până ieri Tesla vindea pachetul Full-Self-Diving pentru o plată unică de 10000 USD. Acesta includea mai multe funcții automate de asistență a șoferului: navigare pe autopilot, schimbarea automată a benzii, un calculator complet autonom, recunoașterea indicatoarelor rutiere, a luminilor de la semafoare și alte funcții.

Anul trecut noi am anunțat despre unele semne că Tesla lucrează la un abonament pentru Full Self-Driving (FSD). Elon Musk spunea că Tesla intenționează să lanseze o astfel de opțiune "la sfârșitul anului 2020." Acest lucru nu s-a întâmplat, m-ai târziu CEO-ul a amânat lansarea la "începutul anului 2021". În martie Musk a spus că acest lucru se va întâmpla "cu siguranță" în al doilea trimestru al anului 2021. În aprilie Musk a declarat că abonamentul va fi în luna mai, dar acest lucru, de asemenea, nu s-a întâmplat.

Și iată, în sfârșit, astăzi producătorul auto a postat o actualizare software pentru aplicația sa mobilă, în care este inclusă o opțiune nouă "abonament":

Tesla a descris noul produs printr-un mesaj trimis proprietarilor cu titlul "Vă prezentăm autonomie deplină pe bază de abonament. Posibilitatea completă de conducere autonomă este acum disponibilă cu un abonament lunar.”

Funcțiile incluse în prezent necesită supraveghere activă de către șofer și nu fac automobilul complet autonom.

Cei care au o mașină fără un computer FSD (HW3.0) pot comanda un abonament lunar, dar vor trebui să plătească 1500 USD pentru actualizarea computerului, care este inclus în costul achiziției directe de 10000 USD.

Tesla, de asemenea, vinde pachetul pentru 99 USD pe lună pentru cei care au cumpărat în trecut vechiul pachet Enhanced Autopilot, în care sunt incluse de pe acum unele caracteristici din pachetul FSD.

Abonamentul poate fi anulat în orice moment prin intermediul aplicației mobile.

Precedentul articol Urmatorul articol