După ani de întârzieri Tesla începe în sfârșit producția camionului Semi

22.07.2021, 09:55

Deși există deja câteva modele de camioane electrice pe drumuri, niciunul dintre ele nu permite transportarea unor încărcături semnificative pe distanțe lungi precum cum ar fi promițătorul Tesla Semi.

Când Tesla Semi a fost dezvăluit în 2017, producătorul auto a declarat că versiunile de serie cu capacitatea de încărcare 36 de tone vor avea o autonomie de 480 și 800 km pentru 150.000 USD și, respectiv, 180.000 USD. De asemenea, va avea cel mai mic cost de exploatare printre camioane, ceea ce îl va face extrem de competitiv într-o industrie în care contează fiecare cent. Cu toate acestea, vehiculul electric s-a confruntat cu multe întârzieri. Când Tesla a fost prezentată în 2017, ea a declarat că va intra pe piață în 2019 și a început să primească comenzi de la multe companii care doresc să-și electrifice parcurile auto.

Tesla nu a putut livra camionul în 2019, așa că a fost amânat pentru 2020 și apoi pentru 2021. Dar acum lucrurile încep să se miște. Linia de producție a punților este gata, iar linia de asamblare completă trece prin testări finale înainte de începerea producției. Tesla a declarat că intenționează să utilizeze primele câteva camioane Tesla Semi pentru propriile operațiuni, dar se așteptă ca primele camioane să fie livrate în acest an și clienților cu rezervări pe termen lung. PepsiCo, unul dintre cei mai mari deținători de precomenzi Tesla Semi, a declarat recent că se așteaptă să primească primele 15 camioane Tesla Semi pentru uzina Frito-Lay din Modesta, California.

Dacă Tesla va respecta specificațiile și prețurile pentru Tesla Semi este dificil să estimat impactul pe care îl poate avea asupra industriei transportului de mărfuri.

Electrificarea industriei de transport de marfă va avea un impact enorm asupra emisiilor nocive. Într-o industrie extrem de competitivă, deciziile sunt adesea luate folosind foile de calcul. Iată unde Tesla Semi are capacitatea de a acoperi majoritatea rutelor de camioane din SUA, oferind în același timp costuri de exploatare mai mici datorită economiei de combustibil și întreținere.

Precedentul articol Urmatorul articol