Ford investește un miliard de dolari în construcția uzinei de producere a vehiculelor electrice în Germania

18.02.2021, 10:48

Ford a anunțat astăzi că intenționează să investească 1 miliard de dolari pentru a transforma uzina sa din Köln, Germania, în prima sa uzină din Europa de producere a vehiculelor electrice. La începutul acestei luni, am menționat că Ford anunțase că își va dubla investițiile planificate în vehicule electrice (la 22 miliarde de dolari) până în 2025.

Producătorul auto american a anunțat astăzi că intenționează să cheltuie 1 miliard de dolari pentru a-și transforma uzina din Köln într-o uzină de producere a vehiculelor electrice. Ford intenționează să lanseze primul său „autoturism complet electric de producere europeană” în anul 2023.

Din anunț nu este clar, ce procentaj de vehicule va fi bazat pe platforma Volkswagen MEB, pe care Ford este de acord să o folosească în vehiculele sale electrice.

Concomitent cu investițiile anunțate Ford își propune noi obiective pentru electrificarea vânzărilor în Europa. Constructorul auto își propune ca până la mijlocul anului 2026 să aibă variante electrice și plug-in-uri pentru întreaga sa gamă de automobile, iar în 2030 să vândă în Europa doar vehicule  electrice.

„Ford a anunțat astăzi că până la mijlocul anului 2026, 100% din gama de autoturisme Ford din Europa vor fi vehicule hibride, electrice sau plug-in cu zero emisii și complet electrice până în 2030. Se preconizează că până în 2030 două treimi din vehicule Ford vândute vor fi complet electrice sau hibride. ”

Precedentul articol Urmatorul articol