Clasamentul vânzărilor de automobile electrice în primul trimestru al anului 2021

04.05.2021, 09:55

Tesla conduce cu încredere cu o cotă de 25%. Cu toate acestea a pierdut 4% față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă, faptul că unul din patru vehicule electrice vândute în lume este deținută de Tesla este deja un succes.

Medalia de argint se află în mâinile concernului chinez SAIC. Cotă sa a crescut cu 6% comparativ cu anul trecut.

Pentru Volkswagen Group primele două luni ale anului nu au fost foarte bune, însă luna martie a ajutat compania să-și revină ușor. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost suficient pentru a restabili 11% din cota pe care a avut-o conglomeratul german în primul trimestru al anului 2020 – în acest an doar 8%.

Chiar în spatele podiumului se află BYD cu o cotă de 5%. Producătorul auto chinez a urcat cu o poziție față de 2020. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că și-a mărit cota (de fapt, a scăzut de la 6% la 5%), ci pentru că concernul Renault-Nissan și-a pierdut poziția, care în primul trimestru al acestui an, nu a intrat în Top 5.

Stellantis apare pentru prima dată în clasamentul Top 5 BEV, pe locul 5 cu o cotă de 5%. Acesta este cu numai 3.000 de unități în spatele locului 4 al BYD. Dar nu vă așteptați ca acesta să depășească producătorul chinez în viitorul apropiat, deoarece BYD intenționează acum să crească semnificativ livrările, întrucât întreaga sa gamă BEV a trecut la baterii noi LFP.

Precedentul articol Urmatorul articol