Adaptorul oficial Tesla de la Supercharger la CCS1 deja a apărut în vânzare

20.10.2021, 09:41

În cele din urmă, Elon și-a dat seama că cumpărătorii Tesla importă adesea mașini din alte țări și acasă se confruntă cu problema diferitor standarde de încărcare. Tesla a lansat oficial un adaptor care permite încărcarea pe CCS Combo 1 a proprietarilor de Tesla cu conectorul Supercharger "european".

Adaptorul este deja în vânzare în Coreea de Sud și va fi disponibil în curând în SUA. Costă 255 de dolari și, potrivit site-ului Tesla, permite încărcarea până la 500 V și până la 300 A, ceea ce înseamnă că puterea maximă este limitată la 150 kW. În acest moment adaptorul funcționează numai cu Model 3 și Model Y, dar se pare că acest lucru este o chestiune de timp.

Arată destul de compact mai ales în comparație cu adaptorul CHAdeMO.

"Ei bine, avem nevoie de ea?" - vă întrebați. Nouă, celor din Europa, dimpotrivă, avem nevoie de un adaptor de la standardul american CCS1 la Supercharger european. Vestea bună este că Tesla a declarat că aceasta este doar prima parte a planului. Partea a doua va fi lansarea adaptorului pentru vehiculele electrice cu încărcătorul CCS1, ceea ce va permite încărcarea de la Tesla Supercharger. Deci, foarte curând, problema principală a "americanelor" va intra în trecut.

Precedentul articol Urmatorul articol