A fost creată un camper concepută pentru vehicule electrice

11.02.2021, 10:53

Dețineți o mașină electrică, dar vă este frică să remorcați o rulotă clasică? Acest camper ar putea fi răspunsul.

Cunoaștem că mărirea greutății unui vehicul electric reduce autonomia acestuia. Remorcarea unui camper va reduce și mai mult distanța de călătorie. Dar dacă camperul a fost special concepută pentru un vehicul electric? Compania Polydrop dezvoltă remorci de călătorie din 2017 și anul acesta a prezentat prima remorcă destinată pieței vehiculelor electrice.

Pentru a îmbunătăți aerodinamica, compania a instalat o podea aerodinamică și a modificat acoperișul pentru reducerea efectul de vid creat între tractor și remorcă. Dar acesta este doar începutul. P17A - este dotat cu o baterie litiu-ion standard, montată pe podea de 2,4 kW/h care poate fi modificată cu o baterie mai mare de 4,8 sau 12 kW/h. Alternativ, puteți alege între panouri solare de 260 sau 520 W.

Bateria alimentează sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat, iluminare interioară cu LED, difuzoare Bluetooth suplimentare, o priză de 12V, 2 porturi de încărcare USB și o priză de 110 V. Dacă alegeți modulul de bucătărie, frigiderul și aragazul, de asemenea vor fi alimentate de baterie.

Compania susține că cu blocul de baterii suplimentar de 12 kW/h, puteți organiza un camping cu control climatic timp de 6 zile. Când nivelul bateriei scade și este necesară încărcarea, există un port de 110V. Potrivit companiei, tractarea unui camper cu ajutorul unui Tesla Model 3 Long Range (RWD) din 2018 va oferi în continuare o autonomie de 390 km, cu aproximativ 100 km mai puțin decât autonomia standard a vehiculului.

Camperul cu o baterie standard de 2,4 kW/h și panouri solare de 260W costă de la 24.990 USD. Panourile solare de 520W perfecționate costă încă 600 USD. Dacă doriți un modul de bucătărie cu frigider, plită cu inducție, chiuvetă, rezervoare de apă, sertare de depozitare și blat din aluminiu, vă va costa suplimentar încă 1.850 USD.

 

Precedentul articol Urmatorul articol