Conceptul electrificat Lexus LF-Z

01.04.2021, 15:47

Compania Lexus mult timp a preferat automobilele hibride, însă marca de lux Toyota este în cele din urmă gata să își reconsidere preferințele sale. 

Conceptul are un clearance înalt, însă cu o linie a acoperișului elegantă în stil coupé. Are ceea ce Lexus numește E-Latch, mânere retractabile ale ușilor, care sunt de obicei la nivelul caroseriei, pentru a reduce rezistența prin mutarea spre exterior cu un senzor încorporat. Camere în loc de oglinzi exterioare, pe care Lexus a început să le ofere vehiculelor de serie acum câțiva ani, ajută de asemenea, la reducerea rezistenței frontale. 

LF-Z Electrified utilizează o platformă specială BEV cu o baterie instalată sub pardoseală, relatează cei de la Lexus. Conceptul are, de asemenea, un sistem de direcție cu fir, fără conexiune mecanică între coloana de direcție și roțile din față. Sistemul de propulsie este asigurat de sistemul de tracțiune integrală Direct4. Versiunea electrică (versiunea hibridă este, de asemenea, în dezvoltare) folosește motoare duble controlate independent, ceea ce permite distribuirea cu ușurință a puterii între roțile din față și spate. Se presupune că motorul va fi de 201 CP. 

Interiorul minimalist are un ecran de proiecție și ecran tactil, dar pasagerii pot utiliza și un asistent vocal cu inteligență artificială pentru anumite funcții. Sistemul de chei digitale permite proprietarilor să utilizeze un smartphone în locul de o cheie și să ofere altora acces temporar. 
Până în 2025 Lexus va prezenta 20 de automobile noi, inclusiv hibride, plug-in-uri, mașini electrice cu baterii și alte vehicule electrice în întreaga lume.
 

Precedentul articol Urmatorul articol