Yamaha intră pe piața vehiculelor electrice

14.04.2021, 11:33

Yamaha este adesea asociată cu motociclete extraordinare, însă acum compania dorește, de asemenea, să producă și vehicule electrice. Vehicule electrice foarte rapide.

Anul trecut Yamaha a anunțat deja planurile de a furniza motoare pentru vehicule electrice altor companii. Ieri compania a anunțat crearea unui motor mai puternic „destinat pentru instalarea în vehicule hiper-electrice”.

În timp ce motorul original avea o putere declarată de la 35 până la 200 kW (de la 47 până la 268 CP), Yamaha a declarat că noul motor produce 350 kW (469 CP). Potrivit companiei, este compact datorită designului în care invertorul este combinat cu motorul și este proiectat să funcționeze cu arhitectura electrică de 800 de volți.

Yamaha nu a discutat despre potențialele aplicații ale motorului, dar a menționat că are capacitatea de a crea prototipuri în conformitate cu specificațiilor clienților într-un timp scurt.

Livrarea motoarelor electrice este doar una dintre numeroasele încercări ale Yamaha de a pătrunde în industria auto în ultimii ani.

Yamaha a furnizat anterior  motoare cu combustie internă pentru Ford Taurus SHO în anii 1990 și apoi pentru Volvo S80 și XC90 până în 2011. Pentru un timp a fost și furnizor de motoare pentru Formula 1.

Precedentul articol Urmatorul articol