Vehiculele electrice au costuri de întreținere planificate cu 40% mai mici, comparativ cu automobilele pe benzină

17.06.2021, 11:17

Automobilele electrice sunt mai simple decât automobilele cu combustie internă sau hibride, ceea ce duce la costuri mai mici de întreținere. Acest lucru este confirmat de raportul Biroului pentru Eficiență Energetică și Energie Regenerabilă a Departamentului pentru Energie al SUA.

Conform datelor, motoarele cu combustie internă (ICE) în SUA necesită în medie 0,101 USD  cost estimativ de întreținere planificată pe milă. Automobilele hibride (HEV) sunt ceva mai bune - 0,094 USD (cu 7% mai puțin), iar plug-in-urile (PHEV) - 0,090 USD (cu 11% mai bune decât ICE). Cu toate acestea, adevăratul progres o reprezintă vehiculele complet electrice (BEV) costul cărora reprezintă 0,061 USD, ceea ce este un rezultat cu 40% mai bun comparativ cu automobilele cu combustie internă.

BEV sunt cele mai bune atât în ​​ceea ce privește economia de energie, cât și de întreținere.

Costul estimativ al întreținerii tehnice planificate pentru un automobil electric este de 6,1 cenți pe milă, în timp ce costul unui vehicul convențional cu motor cu ardere internă este de 10,1 cenți pe milă. Automobilele electrice nu au ulei de motor, curea de distribuție, senzor de oxigen, bujii și multe altele, care necesită costuri suplimentare la întreținerea tehnică.

Precedentul articol Urmatorul articol