Un nou studiu arată că bateriile fabricate din litiu reciclat sunt la fel de bune ca și bateriile noi

22.10.2021, 07:37

Yan Wang, profesor de inginerie mecanică la Institutul Politehnic Worcester și un grup de cercetători de la United States Advanced Battery Consortium (USABC) au realizat acest studiu. Acesta arată că bateriile litiu-ion reciclate nu sunt inferioare bateriilor noi, fabricate din materiale nou extrase și chiar mai bune decât ele!

În general, oamenii au impresia că materialul reciclat din bateriile deja folosite nu este la fel de bun ca materialul primar. Producătorii de baterii încă ezită să folosească litiu reciclat în bateriile lor.

În cadrul studiului, echipa a demonstrat că catozii NMC111 reciclați depășesc, de fapt, pe cele noi, atât în ​​ceea ce privește viteza de încărcare, cât și după numărul de cicluri.

Inginerii au efectuat majoritatea testelor folosind un protocol dezvoltat de USABC care îndeplinește obiectivele viabilității comerciale ale automobilelor electrice. Rezultatele au demonstrat că materialele catodice reciclate sunt o alternativă viabilă materialelor primare.

Compania Battery Solutions a precizat că aproximativ 3 miliarde de baterii sunt aruncate anual de către americani. Aici sunt incluse toate tipurile de baterii, nu doar cele cu litiu.

Până în prezent, companiile producătoare de baterii se comportă ca niște snobi, privind “de sus” la materialele reciclate, ceea ce pare o idioție în lumina situației climatice actuale. Ce este bun în bateriile noi dacă vom muri cu toții din cauza dezastrelor climatice?


* Această știre este prezentată Dvs. grație companiei Wallbox – producător de stații de încărcare inteligente de ultimă generație.

Precedentul articol Urmatorul articol