Tesla abandonează radarul și trece la „Tesla Vision”

26.05.2021, 10:40

Astăzi, Tesla a anunțat trecerea oficială la Tesla Vision fără radar la Model 3 și Model Y. În același timp, producătorul auto avertizează cu privire la unele limitări ale funcțiilor pilotului automat în procesul de trecere la noua tehnologie.

În ultimele luni, Tesla a vorbit despre schimbarea tehnologiilor sale de pilot automat și FSD pentru a utiliza exclusiv viziunea computerizată în baza camerelor și să nu se mai bazeze pe radarul frontal. Acum Tesla a anunțat că elimină complet radarul la noile automobile Model 3 și Model Y fabricate în SUA:

„Continuăm tranziția la Tesla Vision, sistemul nostru de pilot automat bazat pe cameră. Începând cu livrările din mai 2021 automobilele Model 3 și Model Y destinate pieței nord-americane nu vor mai fi echipate cu radar. În schimb acestea vor fi primele automobile Tesla care se vor baza pe cameră și procesare susținută de rețeaua neuronală pentru a oferi pilotului automat conducere complet autonomă și unele funcții de siguranță activă. ”

Producătorul auto a avertizat că această tranziție va duce la unele limitări majore pentru Autosteer, a funcțiilor Autopilot și Smart Summon, precum și a funcțiilor pachetului Full Self-Driving:

„Pilotul automat va fi limitat la o viteză maximă de 75 mph și o creștere a distanței minime de conducere.”

Directorul general Elon Musk a numit actualizarea „uluitoare”. El insistă asupra faptului că până la sfârșitul anului acest lucru va duce la crearea unui sistem real de conducere autonomă de nivel 5, dar înainte el deja greșise cu termenele limită. Tesla a confirmat că Model S și Model X, precum și Model 3 și Model Y fabricate în China, de asemenea, vor trece la Tesla Vision fără a confirma termenele.

Precedentul articol Urmatorul articol