Tesla a majorat prețul la Model Y. Din nou

30.06.2021, 12:36

În ultimele luni Tesla a majorat aproape neîntrerupt prețurile la toată gama sa. Astăzi ea a mărit din nou prețul la Model Y.

Tesla a crescut prețurile pentru Model 3 la sfârșitul lunii martie. În aprilie producătorul auto a mărit din nou prețurile pentru Model 3 și Model Y, care a fost urmată de o altă creștere la sfârșitul lunii aprilie și alta la începutul lunii mai.

Creșterile de prețuri în sine sunt mici, dar devin semnificative în ansamblu.

Prețurile pentru Model 3 s-au stabilizat recent, însă Tesla continuă să mărească prețurile pentru Model Y. La începutul acestei luni, Tesla a ridicat prețul pentru Model Y Long Range cu 500 $. Acum Tesla a majorat din nou prețul modelului de bază Y până la 52990 $:

Elon Musk a explicat recent că creșterea prețurilor este cauzată de "presiuni puternice asupra prețurilor în lanțul de aprovizionare din întreaga industrie". În ultimele luni industria auto a fost lovită puternic de o lipsă globală de cipuri.

Tesla își poate permite să transfere creșterea prețurilor către consumatori, deoarece cererea pentru mașinile sale este foarte puternică. Comenzile pentru noul Model Y, care sunt plasate în prezent în SUA vor fi livrate abia în septembrie.

Precedentul articol Urmatorul articol