Rolls-Royce Silent Shadow EV este confirmat oficial

31.05.2021, 10:18

Cel mai prestigios producător auto din lume a confirmat în cele din urmă că dezvoltă un automobil electric. Absolut noua mașină de lux va fi numită Silent Shadow.

Directorul general al  Rolls-Royce Torsten Muller-Otvoes nu a numit dată lansării pentru viitorul automobil electric, dar a spus:

"Electrificarea este perfectă pentru Rolls-Royce. În general, nu suntem cunoscuți pentru răcnetul puternic al motoarelor și zgomotul gazelor de eșapament și acesta este un mare avantaj."

BMW, compania-mamă a Rolls-Royce, anul trecut a depus o cerere de înregistrarea a mărcii Silent Shadow. Numele, probabil, face referire la modelul Silver Shadow pe care Rolls-Royce l-a produs între 1965 și 1980.

Silent Shadow nu va fi un model curent Rolls-Royce, doar transformat în unul electric, automobilul electric va fi un model unic separat. Sursa din raport, de asemenea, a informat că Silent Shadow va merge pe platforma Phantom (probabil versiunea modificată pentru a susține greutatea bateriei) și va fi dezvoltată împreună cu sedanul electric BMW i7.

Noi putem doar presupune informația despre baterie, dar capacitatea sa ar trebui să depășească 100 kWh, deoarece Silent Shadow, probabil, va fi un sedan foarte mare, precum Phantom. Noi credem că ar putea fi 120 kWh, puterea pe care ar putea-o avea un BMW i7, împreună cu o autonomie de aproximativ 640 km.

Precedentul articol Urmatorul articol