Rolls-Royce a prezentat prima mașină electrică de lux "Spectre"

30.09.2021, 10:37

Rolls-Royce a anunțat astăzi că prima sa mașină electrică se va numi Spectre și a prezentat primul prototip. Producătorul auto a confirmat, de asemenea, că până în 2030 va trece complet la vehicule electrice.

În 1900, Charles Rolls a testat prima mașină electrica, care apoi a concurat cu mașini cu motor pe benzină. El a spus:

"Mașina electrică este complet silențioasă și curată. Nu există nici un miros sau vibrație. Acestea ar trebui să devină foarte utile atunci când va fi posibil să se instaleze stații de încărcare staționare. Dar, deocamdată, nu mă aștept ca acestea să fie potrivite pentru exploatare - cel puțin timp de  mulți ani."

A durat mai bine de un secol, însă acum vehiculele electrice încep să domine, iar Rolls-Royce intră în joc.

CEO Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Müller-Ötvös a anunțat prima mașină electrica a mărcii:

"Astăzi, după 117 ani, sunt mândru să anunț că Rolls-Royce se angajează într-un program de testare rutieră a unui nou produs neobișnuit, care va crea cel mai bun vehicul electric super-luxos. Acesta nu este un prototip. Aceasta este o mașină reală, ea va fi testată sub ochii voștri, iar clienții noștri vor primi primele automobile în trimestru patru al anului 2023. "

Rolls-Royce nu a dezvăluit alte detalii despre mașină, cu excepția numelui și data lansării. Producătorul auto a distribuit doar câteva imagini cu o mașină intens camuflată.

Precedentul articol Urmatorul articol