Rezultatele sondajului în SUA: ce automobil electric ați cumpăra ?

15.04.2021, 10:58

Portalul american Cargurus a realizat un studiu complex al populației cu privire la vehiculele electrice.

52 % din 1.097 de proprietari de automobile din SUA se gândesc să cumpere un vehicul electric în următorii zece ani. Acestor persoane li s-au pus întrebarea: ce marcă de vehicule electrice cel mai probabil veți prefera? Cum era de așteptat, Tesla a fost în fruntea listei cu 57% din respondenți care au menționat-o. Pe al doilea loc cu 52 % din răspunsuri, veți fi surprinși să aflați, este Toyota, compania auto care nu a vândut nici o mașină electrică în SUA!

 

 

Sondajul Cargurus a arătat că o gamă mai largă de concurenți ar putea slăbi avantajul Tesla între timp. Dintre  toate persoanele chestionate care au spus că ar putea cumpăra o mașină electrică în următorii zece ani, 78 % sunt dispuși să cumpere mai mult de o marcă.

 

 

Există și alte vești bune pentru cei pasionați de automobile electrice. Dacă adăugați cele 52 % care cu siguranță o să opteze pentru o mașină electrică, cu 32 % care  o  să se gândească  la asta în următorii zece ani, rezultatul va constitui aproximativ 84 % din toți cumpărătorii. Doar aproximativ 17% refuză să facă acest lucru.

 

 

Așa cum era de așteptat 67% dintre cumpărători ar prefera să cumpere un SUV sau un crossover. Deoarece proprietarii de mașini au putut selecta mai mult de o opțiune, 61% au luat în calcul și achiziționarea unui sedan. Pick-up-urile electrice au atras atenția la doar 20% dintre cei chestionați.

 

Precedentul articol Urmatorul articol