Priviți cum se produce partea din spate completă la Model Y

04.02.2021, 13:03

Unul din avantajele  Tesla – constă în încercarea de a acționa diferit, chiar dacă nu o face întotdeauna corect. Este prima companie care dezvoltă un vehicul electric de serie de la zero. Confruntată cu problemele provocate de producerea industrială, ea a creat  mega-turnătorii – bucăți complete, care combină multe elemente. Clipul video prezentat mai sus  este prima demonstrare publică oficială a unei astfel de soluții.

Iată comentariul Tesla la clipul video:

„O mașină gigantă de turnare sub presiunea de 6000 tone, combină partea din spate la modelul Y într-un tot întreg. A fost redusă greutatea părții de jos a caroseriei, a fost simplificat procesul de sudare și redusă complexitatea, datorită cărora a fost o îmbunătățită stabilitate pentru modelul Y. ”

Primul lucru pe care îl demonstrează clipul video -  este o mașină de turnat sub presiune, care este asamblată la Giga Shanghai. Se pare, că se numește DCC 6000. Când una dintre aceste piese întregi turnate, este gata, un robot care se deplasează de-a lungul șinelor o ridică în interiorul mașinii de turnare sub presiune și îl plasează într-un fel de dispozitiv, probabil pentru a măsura dacă piesa turnată nu are probleme geometrice. După inspecție, piesa din spate este plasată într-o carcasă metalică, care alunecă cu ajutorul șenilelor în mișcare.

Se așteaptă ca această tehnologie să reducă costul automobilului și să accelereze procesul de producere.

Precedentul articol Urmatorul articol