NanoCarbonix mărește densitatea energiei bateriei cu 30% prin distrugerea lianților polimerici

05.02.2021, 09:55

Se așteaptă ca tehnologia să apară în baterii și supercondensatoare comerciale deja în 2023.

Când vorbim despre progresele în domeniul bateriilor, întâi de toate ne gândim la elemente chimice noi și baterii  solide. Dar dacă bateriile existente ar putea crește densitatea energiei cu până la 30%? Acest lucru ar permite bateriilor 18650 și 2170 (de la 240 W·h/kg până la 270 W·h/kg) să atingă peste 350 W·h/kg. Exact, asta va face tehnologia NanoCarbonix

NanoCarbonix reprezintă un electrod compozit. Șmecheria constă în a scăpa de lianții polimerici și grunduri. Structura de carbon a electrozilor - NanoCarbonix este atât un agent de legătură, cât și un aditiv conductiv, oferind avantaje semnificative raportului cost/performanță. Și toate acestea nu în condiții de laborator, ci într-o uzină obișnuită. NanoCarbonix mărește densitatea energiei cu 30% prin distrugerea lianților polimerici.

Cu electrozii NeoCarbonix, o baterie litiu-ion poate fi încărcată sau descărcată cel puțin de două ori mai rapid, oferind o densitate mai mare a energiei.

După cum se arată în clipul video de mai sus, lianții polimerici îmbătrânesc și degradează din cauza temperaturilor înalte și a tensiunii. Pentru a nu pierde din conductivitate sunt necesari aditivi . NanoCarbonix rezistă bine la tensiune și temperaturi înalte fără a pierde din proprietăți. Ceea ce înseamnă că bateria pe bază de electrod compozit va funcționa timp mai îndelungat.

Cu tehnologia NeoCarbonix putem crea o structură tridimensională de carbon care acționează ca o carcasă, care menține particulele materialului activ împreună (de exemplu, un catod NMC sau un anod Si). Această structură are proprietăți mecanice bune de legare și prin urmare poate fi folosită pentru îndepărtarea sau reducerea utilizării unui liant polimeric.

Aceste proprietăți funcționează atât pentru catod, cât și pentru anod. Tehnologia este în proces de atestare și va fi lansată în serie în 2023.

Precedentul articol Urmatorul articol