Mercedes-Benz EQE: Sedanul electric de dimensiunile Model S va apărea în primăvara anului 2022

07.09.2021, 11:41

În această duminică Mercedes-Benz a prezentat următoarea sa mașină complet electrică, după flagmanul EQS. Deoarece EQS este echivalentul electric al clasei S, Mercedes EQE este echivalentul electric al clasei E. După dimensiuni EQE este practic ca și Tesla Model S. De asemenea este apropiată ca mărime de Porsche Taycan, Audi E-Tron GT și Lucid Air.

Spre deosebire de Model S și EQS, care sunt liftbackuri, EQE  - este un sedan tradițional cu geam spate fixat și capac portbagaj separat. Este construit pe un ampatament surprinzător de lung - aceeași platformă EV ca și EQS - care oferă mult spațiu șoferului și pasagerilor.

EQE este prezentat cu tracțiune spate, cu un singur motor cu magneți permanenți pe puntea spate cu o putere de 288 CP. Mercedes declară că acesta accelerează de la 0 la 100 în 5,6 secunde și atinge o viteză maximă de 200 km/h. A doua versiune se așteptată să fie un model AMG cu tracțiune integrală cu două motoare și va apărea mai târziu.

Bateria plată cu litiu-ion de 90,6 kWh este situată sub pardoseală. Autonomia declarată este de 640 km conform ciclului european WLTP. Bateria se va încărca în 9,5 ore de la 32 amperi (220 volți), iar încărcarea rapidă cu curent continuu de 110 kW va permite încărca de la 10 la 80% în 31 de minute.

EQE, la fel ca EQS, va fi echipat cu un monitor Hyperscreen format dintr-un afișaj central OLED de 17,7 inchi și două afișaje de 12,3 inchi, unul pentru tabloul de bord și unul pentru pasager, toate sunt cuprinse într-un cadru de sticlă, ce îl face asemănător la un ecran întreg . Iluminarea interioară cu 64 de culori LED ajută la setarea atmosferei dorite în habitaclu.

Suplimentar față de setul complet de elemente de siguranță activă, producătorul auto german adaugă câteva tehnologii remarcabile la lista de caracteristici: peisaje sonore „energice”, sistem de aromatizare activă, suspensie pneumatică și controlul punții spate, care permite roților din spate să se „întoarcă” până la 10 grade, în funcție de versiune, pentru îmbunătățirea manevrabilității.

Precedentul articol Urmatorul articol