Mercedes a început să producă baterii pentru flagmanul electric EQS

26.03.2021, 13:46

Mercedes-Benz a început producerea bateriilor de 108 kW/h pentru emblematicul său sedan EQS, prezentarea căruia producătorul auto intenționează să o facă pe 15 aprilie.

Pachetele sunt fabricate la uzina Stuttgart-Hedelfingen, care este parte a complexului Mercedes din Untertürkheim, Germania.

"EQS va fi echipat cu baterii care oferă o varietate de opțiuni a distanței și performanță", a declarat Mercedes, confirmând pentru prima dată că bateria de 108 kWh va fi cea mai bună ofertă. Aceasta corespunde unei distanțe de peste 700 de kilometri în ciclul de testare WLTP european.

Pachetul EQS va avea „elemente produse cu emisie neutră de CO2 ”, potrivit Mercedes, cu o compoziție chimică ce include: nichel, cobalt și mangan într-un raport de 8: 1: 1. Conform Mercedes, acest lucru reduce conținutul de cobalt cu aproximativ 10% în comparație cu compoziția chimică anterioară a celulelor.

Pe măsură ce producția de vehicule electrice a crescut, Mercedes a declarat că intenționează să participe în toate aspectele a businessu-lui de baterii, de la cercetări fundamentale la producere și așa-numita „reciclare” a bateriilor învechite din automobile.

În acest scop, Mercedes intenționează să deschidă o nouă uzină pentru producerea la scară mică a viitoarelor elemente litiu-ion în 2023. Producătorul auto consideră, că acest lucru va contribui la dezvoltarea cunoștințelor instituționale despre cercetare, producere și reutilizarea sau reciclarea bateriilor.

Precedentul articol Urmatorul articol