Mercedes a dezvăluit caracteristicile modelului de serie EQA de 47.500 €

21.01.2021, 10:13

Mercedes-Benz a prezentat versiunea de serie a EQA, un nou SUV electric, care se alătură gamei electrice EQ a producătorului auto german. Mașina electrică are o autonomie de 425 km (WLTP), prețul începe de la 46.000 USD. Încă în anul 2017, Mercedes-Benz a prezentat conceptul EQA la Salonul Auto de la Frankfurt. Atunci, acesta era un hatchback compact.

Anul trecut, Mercedes-Benz și-a schimbat strategia față de EQA și a transformat automobilul într-un crossover electric. Acum, cînd a fost lansată versiunea de serie, producătorul german confirmă că acesta este un mic SUV / crossover, comparabil cu seria GLA din gama Mercedes-Benz. Automobilul este dotat cu o baterie de 66,5 kW/h. Bateria EQA transmite putere motorului de 140 kW cu tracțiune față, care poate accelera de la 0 la 100 km/h în 8,9 secunde.

Interesant este faptul că compania declară, că se va concentra mai mult pe eficiență, decât pe baterii mari, pentru a oferi o autonomie mai mare. Mercedes-Benz a anunțat astăzi prețul doar în Germania pentru EQA, care va începe de la 47.540,50 €. Livrarea Mercedes-Benz EQA se așteaptă să înceapă la sfârșitul acestui an.

Precedentul articol Urmatorul articol