Mașinile i-au foc în fiecare zi, însă doar cele electrice apar în știri

23.08.2021, 17:58

Atunci când un vehicul i-a foc, puțini oameni se interesează. Însă totul se schimbă în cazul când i-a foc o mașină electrică. În acest caz, evenimentul este transmis la toate posturile de știri. Tesla pe propriul exemplul a simțit efectul unei astfel de anti-publicități, după trei incendii ale mașinilor sale.

Acum, Tesla vrea să restabilească dreptatea și postează date din acces deschis despre numărul de incendii ale modelelor sale și ale automobilelor cu motoare cu ardere internă. În 2019, au existat aproape 190.000 de incendii de automobile în Statele Unite – însă doar o mică parte din ele au fost vehicule electrice.

„Din 2012 până în 2020 la fiecare 205 milioane de mile a existat aproximativ un incendiu la Tesla. La mașinile cu motoare cu ardere internă un incendiu se întâmplă la fiecare 19 milioane de mile, adică de 10 ori mai des.“

Bateriile Tesla sunt proiectate în așa fel încât fiecare celulă este izolat de cele vecine, astfel încât o celula supraîncălzită nu produce o reacție în lanț. Acestea conțin senzori care monitorizează accelerația, încetinirea și înclinarea mașinii pentru a detecta o defecțiune, precum și senzori care detectează fumul și supraîncălzirea.

Eforturile de îmbunătățire a securității continuă. „Noi continuam să îmbunătățim chimia bateriei, structura celulelor, structura bateriei și siguranța pasivă a mașinii pentru a reduce riscul de incendiu cât mai aproape de zero“, au spus cei de la Tesla.

Precedentul articol Urmatorul articol