Kia va produce automobile electrice pentru Apple

04.02.2021, 12:57

Apple negociază cu Kia pentru  producerea unui vehicul electric sub propria marcă. Cei de la Apple urmează să încheie un acord de 3,6 miliarde de dolari. Se zvonește, că banii ar acoperi costurile dezvoltării unui nou automobil electric și construirii unei linii de producere la uzina producătorului auto coreean West Point, Georgia 9 (SUA).

Zvonurile că Apple dezvoltă o mașină electrică există de ani de zile. Se așteaptă, că acest proiect să se concentreze pe conducerea autonomă. Directorul general Apple, Tim Cook a recunoscut acest lucru în 2017, când a spus că autonomia este „o tehnologie de bază pe care o considerăm foarte importantă” și că dezvoltarea acesteia este „mama tuturor proiectelor IA”.

În ianuarie au circulat zvonuri precum că producătorul iPhone ar fi fost în discuții cu Hyundai la o posibilă dată de lansare a conceptului de mașină în 2022, iar  producerea din 2024. Hyundai a respins rapid zvonurile, spunând că Hyundai este una dintre mai multe companii cu care Apple negociază și că nu a fost luată încă o decizie finală. Apropo, marca Kia aparține Hyundai Motor Group.

Dacă tranzacția va avea loc, fabrica de asamblare Kia West Point  ar putea produce inițial 100.000 de automobile pe an și cu un potențial de extindere la 400.000.

Precedentul articol Urmatorul articol