Jaguar I-Pace intră pe piața Indiei la un preț dublu față de Model 3

26.03.2021, 13:51

SUV-ul electric Jaguar I-Pace este lansat în India, unde este compania mamă a Jaguar, Tata Motors. India are planuri ambițioase pentru producerea  vehiculelor electrice, dar nu se știe dacă I-Pace are vreo perspectivă.

Acest lucru se datorează faptului că prețul I-Pace pe piața indiană va începe de la 147.000 de dolari. Este aproximativ dublu față de prețul Tesla Model 3, care începe de la 68.000 de dolari în India. Pentru referință, prețul de bază al I-Pace în SUA este de 71.000 de dolari. În India, aproximativ 75% din vânzări se încadrează în categoria de 10.000 USD și mai puțin.

India a fost una dintre primele țări care a discutat despre încetarea vânzărilor automobilelor noi cu motor cu combustie internă. În 2016, guvernul a anunțat că către anul 2030, drumurile indiei vor fi utilizate numai de vehicule electrice.

India are, de asemenea, planuri mari pentru infrastructura de încărcare, inclusiv 69.000 de stații de încărcare la stațiile de alimentare de stat. Aceasta va soluționa problema lipsei locațiilor alternative pentru stațiile de încărcare publice, ceea ce este esențial, deoarece multe case din India nu au electricitate.

Mai mulți producători auto din India au început să dezvolte și să vândă vehicule electrice. Tata Nexon EV este un analog accesibil al vărului său I-Pace.

Precedentul articol Urmatorul articol